Nije mi bilo od pomoći što igram dan za danom: Đoković otvoreno govorio o povredi i kako planira da je se reši (VIDEO)

- Očigledno ću morati da svoj kalendar promenim - rekao je najbolji srpski teniser

Srpski teniser Novak Đoković istakao je da će morati da nađe dugoročno rešenje za povredu lakta desne ruke, zbog koje je morao da preda četvrtfinalni meč Vimbldona Tomašu Berdihu.

- Nije u pitanju rame, već lakat koji me muči već poslednjih godinu i po dana. Loše je kada završite učešće na Vimbldonu na ovakav način. Juče sam dao sve od sebe da budem u stanju da igram - rekao je Novak novinarima na konfrenciji za medije.

Đoković je rekao da mu sigurno nije pomoglo što je morao da igra dva dana zaredom, aludirajući na situaciju što je meč osmine finala igrao u utorak umesto u ponedeljak.

- Okolnosti su bile takve, ali svako ne pomaže kad igraš dan za danom. To su situacije koje mora  oda prihvatimo, i da izvučemo njabolje iz njih. Danas sam dva i po sata bio na masaži između treninga i meča.

Kada je u pitanju sam meč...

- Pola sata sam igrao sa podnošljivim bolom. Najviše sam ga osećao prilikom servisa i forhenda. Sa polovičnim servisom sam možda i mogao da nastavim da igram, ali sa polovičnim forhendom ne. Nisam razmišljao o tome da predam meč pre nego što izađem na teren, hteo sam da dam sve od sebe i da se nadam najboljem. Danas sam jedino nadu i imao - iskreno je rekao Novak.

Đoković će sačekati sa odlukom kako će da sanira povredu, koju se do sada po njegovim rečima "vraćala i odlazila".

- Nije vreme i mesto za detalje o povredi, samo što sam došao sa terena. Razgovaraću sa specijalistima. Pokušavali smo da nađemo najbolji način za tretman i da to rešimo. Probaćemo da nađemo dugoročno rešenje. Verovatno mi treba odgovarajući odmor. Videćemo.

- Teško je sportisti to kada mora da preda meč. Posebno ako igra dobro. Ja sam bio dobar, nijedan set nisam izgubio do četvrtfinala, osećao sam se dobro, igrao sam najbolji tenisu poslednjih deset meseci - dodao je Novak.

U sličnoj situaciji sa povredom našao se i Endi Mari, koji je ranije eliminisan od Sema Kverija.

- Obojica imamo dosta tešku godinu. Tela su nam svašta pretrpela - konstatovao je Srbin, kom duža pauza nije isključena kao opcija.

- Ovakav bol nisam osetio od kako sam zaradio tu povredu. To nije dobar znak. Specijalisti sa kojima sam razgovarao nikad nisu bili izričiti po pitanju operacije ili nekih drugih opcija. Očigledno ću morati da svoj kalendar promenim - rekao je, između ostalog, Novak.

Karol Bušar, teniska novinarka i autorka knjige o našem teniseru, posle predaje meča je tvitnula:

 

- Dobra je Novakova olduka da se povuče, s obzurom koliko m uruka pravi problem. Zna da će bti samo gore ako insistira. Mnogo je izgubio pošto nije igrao preksinoć. Stvarno mu je trebao dan odmora.

(Telegraf.rs)