AEL - PARTIZAN: Marković i Aksentijević ne sumnjaju u svoj kvalitet (19.45, RTS1)

Sa ili bez Lazara Markovića u startnoj postavi, "crno-beli" moraju da napadnu da se ne bi ponovila Nikozija od pre tri godine

Ne tako davno, Partizan je dubok ožiljak na evropskom izletu dobio upravo na Kipru. Tim tadašnjeg trenera Slaviše Jokanovića smelo je otišao u Nikoziju na megdan Apoelu i vratio se sa 0:2, ali ubeđenja da do prolaza dalje može da dođe... Svi znamo kako se ta epizoda završila 2009. godine.

Tri godine kasnije mnogo toga se promenilo, a Partizan je ponovo na Kipru, gde bije možda i odlučujuću bitku za bajkovitu sezonu evropskih iskušenja.

Poslednji raport Vladmira Vermezovića iz Larnake, gde će večeras pred nešto više od deset hiljada gledalaca istrčati igrači u "crno-belom", jasno govori sa koliko doze opreza tim iz Humske ulazi u meč protiv Anortozisa.

Za razliku od prethodnog duela sa kiparskim prvakom, niko u Humskoj ni ne pomišlja da obeća prolaz, proglašava se favoritom, najavljuje sigurne pobede (setimo se samo izjave Nemanje Tomića pred meč sa Apoelom "biće teško, biće 0:2"?!). Oprez je prisutan od trenutka kada su "crno-beli" saznali ime protivnika.

Ako se osvrnemo malo unazad, taktika "šta god da se desi, o plasmanu dalje odlučujemo pred našim vatrenim navijačima" više ne sme i ne pije vodu. Partizan se ne mali broj puta opekao verujući u priče da revanš na svom stadionu je bogzna kakva prednost. Ne! Navijači od "crno-belih" predvođeni kapitenom Sašom Ilićem večeras očekuju igru na rezultat koji bi odškrinuo vrata raja (čitaj plej-ofa i sigurne obezbeđene jedne grupne faze evropskog takmičenja). Njima ne treba još jedan Genk, Lacio, Tikva, Artmedija...