Dva šokantna poraza posle 22 pobede u nizu: Basketaši Srbije bez evropske medalje! (VIDEO)

Orlovi će ipak morati da pričekaju na novo zlato!

Basketaši Srbije napali su evropsko zlato, ali nisu uspeli da odbrane ni srebro sa poslednjeg turnira zbog dva malerozna meča u završnici turnira.

Trostruki šampioni sveta nisu uspeli da pokore i Evropu na velikim turnirima, dva puta je zlato izmaklo na prethodnim turnirima, a ni nadmetanje u Holandiji nije bilo talično našoj reprezentaciji. Posle istorijskog reprezentativnog niza od čak 22 pobede, u meču za finale poraženi su od Letonije sa 19:17, dok je Ukrajina slavila u duelu za treće mesto sa 20:18.

>>>Basketaši Srbije krenuli u pohod na evropsko zlato, i to uz podršku fudbalske legende! (VIDEO)

>>>Bulut žestoko ponizio Španca: Driblingom ga poslao u penziju, pa postigao koš za pobedu! (VIDEO)

Četvrtfinalni rival je bio domaći tim Holandije, a na terenu je od starta postojala samo jedna ekipa. Čak je duel završen tri i po minuta pre isteka duela, jer je ostvaren dovoljan broj poena, a sve je okončano na spektakularan način, dvojkom Mijatovića nakon finti Buluta koji je navukao dva čuvara.

Ipak, u polufinalu, sve je pošlo naopako iako je Srbija povela sa 10:5. Silno motivisani Letonci su odigrali iznad granica svojih mogućnosti, Srbija je imala i šut za pobedu, ali se otišlo u produžetak. U dodatnom periodu igre, Letonci su došli do trijumfalne dvojke i finala, pa su se Bulut, Mijatović, Majstorović i Savić fokusirali na bronzu.

Nažalost, i u ovom meču su Orlovi ispustili prednost, Ukrajinci su ofanzivno iskoristili odsustvo Marka Ždera, a kraj je posebno bio šokantan. U poslednjem sekundu meča, dvojkom preko ruke Savića, Ukrajinci su proslavili osvajanje bronzane medalje.

(Telegraf.rs)