Lalatović priznao: Ispao bih loš čovek da sam prihvatio ponudu Zvezde

I o sukobu sa Ožegovićem govorio je trener Čukaričkog u opširnom intervjuu

Trener Čukaričkog Nenad Lalatović "otvorio" se po povratku sa Evropskog prvenstva za mlade gde je naša selekcija, sa njim na čelu, izgubila dva meča i odigrala samo nerešeno sa Makedonijom.

Lalatović je za klupski sajt pričao o svemu što mu se dešavalo ovog leta, i na klupskom i na reprezentativnom planu i pritom je otkrio da je imao poziv da ponovo sedne na klupu Crvene zvezde.

>>> Lalatović i Ožegović se umalo potukli na Evropskom prvenstvu!

Nije ga prihvatio, pa su umesto njega čelnici crveno-belih angažovali Vladana Milojevića.

- Ispao bih nekorektan prema Čukaričkom i reprezentaciji da sam prihvatio (Zvezdu). Ispravno sam odlučio iako sam odbio nešto što nikad niko ne bi odbio. Uradio sam tako zbog svog stava, kućnog vaspitanja i karaktera. U Zvezdi sam ponikao, ali ispao bi loš čovek da sam prihvatio, a ja to nisam - rekao je Lalatović.

Trener "brđana" osvrnuo se i na sukob koji je imao sa Ognjenom Ožegovićem posle meča sa Španijom na Evropskom prvenstvu.

- Cenim ga kao igrača. Desila se situacija, ali naši igrači moraju da budu profesionalci i ne smeju da prigovaraju treneru ako ih ne ubaci u igru. I jedan Sančez koji vredi 80 miliona evra sedeo je na klupi. Ožegović je igrao protiv Makedonije i Portugala, a planirao sam i protiv Španije da ga ubacim ali se desilo da smo imali igrača manje i bilo bi suludo da vadim veznog igrača gde je Španija najjača i ubacim špic igrača. Iz taktičkih razloga ga nisam ubacio i onda je on bio ljut jer se zagrevao 40 minuta. Ništa mu ne zameram, mlad je i ja sam grešio. Ako je smatrao da ga ponižavam tim zagrevanjem nije trebalo to tad da mi kaže. Nikad ne može doći do fizičkog obračuna. Kad sam došao u Čuku Ožegović je dao samo dva gola i to iz penala, a sa mnom 14 golova za polusezonu. Prve velike pare je zaradio sa mnom kao sa trenereom, on kod mene dobija šanse - stavio je tačku na ovaj slučaj Lalatović.

Posle neuspeha na Evropskom prvenstvu Lalatović ne pridaje važnost kritikama na svoj račun.

- Za svaki uspeh je potrebna i sreća. Niko ih nije nadigrao, mogu biti zadovoljan i treba naš narod da bude zadovoljan sa njima. Bili smo bolji od Portugala i Makedonije, a sa Španijom smo igrali fenomenalno sa igračem manje 60 minuta i ne treba kritikovati. Ne može meni niko da oduzme najbolje trenerske rezultate u Superligi. Marko Nikolić ima duplu krunu, ali gledaju se i rezultati u Evropi, a kao trener Vojvodine u Evropi u osam utakmica sam imao jedan poraz, u prvenstvu za 13 meseci nisam izgubio utakmicu. Strani stručnjaci kažu da ste ispred svih u Superligi, ali ne može u Srbiji da se oprosti uspeh.

Za kraj, svim kritičarima je poručio:

- Jedva čekaju u meni da vide neuspeh, ali ja im to neću dozvoliti. Čim imaš rezultat, stav i ne daš na sebe odmah smetaš. Ne dotiču me loši komentari, jako sam zadovoljan kako ide moja trenerska karijera.

(Telegraf.rs)