"Drim tim" pregazio Špance

Predvođeni Karmelom Entonijem i Lebronom Džejmsom, Amerikanci trijumfovali sa 100:78 protiv Španije, glavnog rivala na OI u Londonu

Američka košarkaška reprezentacija pregazila je u Barseloni ekipu Španije sa 100:78 u poslednjem pripremnom meču za Olimpijske igre u Londonu. Briljirali su Karmelo Entoni sa 27 poena i Lebron Džejms, koji je uz 25 poena imao i osam asistencija i pet uhvaćenih lopti. Kevin Duren dodao je 13 poena uz osam skokova.

Amerikanci su pobedili u svim pripremnim mečevima: prvo je deklasirana Kostarika sa 113:59, da bi se Lebron i društvo pošteno oznojili protiv Brazila (80:69) i Argentine (86:80), a potom su usledili laka pobeda nad Velikom Britanijom (118:78) i neočekivano ubedljiv trijumf nad Španijom, koju većina poznavalaca košarke vidi kao najveću pretnju selekciji SAD u pohodu na zlatnu medalju na OI. Na prethodnim Igrama, u Pekingu 2008, Španci su u finalu pružili sjajan otpor američkoj selekciji koja ih je "slomila" tek u finišu i pobedila sa 118:107.

Amerikanci su u grupi A na predstojećem olimpijskom turniru, dok je Španija u grupi B. I jedni i drugi startuju 29. jula; Amerikanci protiv Francuske, a Španci protiv Kine.

(Telegraf.rs)