Emotivan susret majke Dražena Petrovića i devojke koja je bila s njim u kolima kad se desila nesreća! (VIDEO)

Nekadašnja turska košarkašica sedela je iza Dražena u trenutku sudara, jedva je preživela komu i sada pokušava svega da se seti

Prošlo je 24 godine od smrti najboljeg košarkaša sa ovih prostora Dražena Petrovića. Tog 7. juna 1993. u automobilskoj nesrćči kod Minhena Dražen je poginuo.

>>> Sa 18 je doneo timu titulu šampiona, davao po 50, 60 poena! Nisu verovali da neko kod nas može tako da igra košarku! (VIDEO)

Tada se mislilo da je u kolima  s njim bila njegova devojka Klara, koja je prošla sa lakšim povredama, ali se ispostavilo da je tu bila i turska košarkašica Hilal Edebal koja je tada imala 23 godine. Ona je zadobila teške povrede glave i imala je amneziju dugo godina.

- Želela sam da je upoznam jer je ona poslednja videla držane i mogla je da mi kaže koje su bile njegove poslednje reči - rekla je Biserka Petrović, majka košarkaškog Mocarta.

Na žalost turska košarkašica se uopšte ne seća Dražena kao košarkaša, jer ima amneziju. Zna samo ono što su izveštaju posle nesreće rekli.

- Sećam se da sam sedela iza njega u kolima, to je sve što su mi rekli po izveštajima. Klara je vozila prebrzo, nismo imali pojaseve, Dražen je ispao kroz prozor, kako su rekli, a ja sam bila u komi dugo, dugo - rekla je Klara.

Pogledajte video i susret dve žene koji se nalazi na 10 minuta snimka.

(Telegraf.rs)