NE POKUŠAVAJTE OVO KOD KUĆE: Felpsova dijeta od 12.000 kalorija

Osvajač rekordnih 16 olimpijskih medalja pojede tri velika sendviča sa prženim jajima, tri palačinke sa čokoladom, omlet od pet jaja, tri parčeta tosta sa šećernom glazurom i činiju kukuruznih pahuljica - sve to samo za doručak

Američki plivač Majkl Felps, vlasnik 16 olimpijskih medalja, od kojih 14 zlatnih uključujući i onu sumnjivu u finalu 100 delfin iz Pekinga, koju je preoteo našem Miloradu Čaviću, ne namerava da se zaustavi na ovoj brojci.

Kako bi se što bolje pripremio za nastup u Londonu, najtrofejniji plivač svih vremena počeo je da primenjuje visokokaloričnu dijetu od 12.000 kalorija dnevnog unosa!

Felpsov dan počinje doručkom koji se sastoji od tri velika sendviča sa prženim jajima, tri palačinke sa čokoladom, omleta od pet jaja, tri parčeta tosta sa šećernom glazurom i činije kukuruznih pahuljica.

Za ručak Felps pojede pola kilograma testenine obogaćene vitaminima i vlaknima, dva velika sendviča sa sirom i šunkom natopljena u majonez i nekoliko litara energetskih napitaka.

Večeru počinje sa kilogramom testenine, nastavlja s XL picom i sve to zalije novim litrima energetskih napitaka.

Slično se hrani i Felpsov sunarodnik i glavni konkurent na Olimpijskim igrama Rajan Lohte.

- Posle jutarnjeg treninga imam obiman doručak - palačinke, vafli, žitarice, jaja, pecivo... ma, pojedem sve što nađem - kaže Lohte.

O Felpsu se dosta priča u negativnom kontekstu, a svoj utisak o plivaču iznela je i jedna američka džudistkinja.

(Telegraf.rs)