BESNI FETEL: Hamilton je glupak!

Nemac je ljut zbog poteza Meklarenovog vozača, koji ga je ugrozio napadom na trci Velike nagrade Nemačke iako je kasnio čitav krug

Ponovo besni Sebastijan Fetel. Vozač Red bula rekao je da je Meklarenov Luis Hamilton "glup", jer ga je Britanac osujetio u ključnom trenutku borbe sa Fernandom Alonsom za pobedu na trci Velike nagrade Nemačke.

Sredinom trke, Hamilton je iz čista mira napao i obišao Nemca, iako je Britanac zaostajao čitav krug za aktuelnim šampionom.

- Potpuno je besmisleno što se trkao sa nama dvojicom. To je glup potez - izjavio je Fetel, i dodao da je zbog tog preticanja imao problema da zadrži drugo mesto zbog napada trećeplasiranog Džensona Batona. Aktuelni šampion je uspeo da povrati vođstvo posle odlaska Batona u boks.

- Zamalo da me Dženson pretkne. Ne treba da imamo drugačija pravila, ali mislim da bi trebalo ispoštovati zdrav razum i da ne voziš toliko brzo kad vidiš da nema šanse da pobediš na trci jer kasniš čitav krug. Nisam očekivao da će Luis mene napasti - nastavio je Fetel.

Hamilton se potom približio vodećem Alonsu, ali Španac ga nije pustio da prođe.

- Nije bilo rizika jer sam znao da je ispao iz trke. Mada, odgovaralo mi je da Hamilton bude iza mene, jer smo se približiavali novom odlasku u boks, tako da sam imao otprilike uvid u to koliko je Sebastijan daleko od mene - izjavio je Alonso.

(Telegraf.rs)