VN Nemačke: Alonso najbrži na trećem treningu

Vozač Ferarija i vodeći u generalnom plasmanu šampionata Formule 1 Fernando Alonso bio je najbrži na trećem treningu za Veliku nagradu Nemačke u Hokenhajmu. Španac je ostvario vreme 1:16.014, što je za 77 milisekundi brže od Luisa Hamilton iz Meklarena. Vozač Zaubera Serđo Perez ostvario je treći rezultat u vremenu 1:16.202 ispred Kimija Rajkonena iz Lotusa.

Četvrto vreme imao je drugoplasirani u generalnom plasmanu i pobednik prethodne trke u britanskom Silverstonu Mark Veber, koji je posle jučerašnjeg drugog treninga morao da promeni menjač, zbog čega će na sutrašnjoj trci krenuti sa pet-pozicije slabijeg mesta u odnosu na ono koje ostvari na kvalifikacionom treningu.

Iza Vebera se plasirao njegov klupski drug, aktuelni svetski prvak Sebastijan Fetel, a sedmo vreme ostvario je kontroverzni Venecuelanac Pastor Maldonado u Vilijamsu. U prvih deset stali su još i Alonsov kolega Felipe Masa, drugi Zauberov vozač Kamuji Kobajaši i Roman Grožan u drugom Lotusu.

Trka za Veliku nagradu Nemačke na progamu je u nedelju u 14 časova. Prošle godine pobednik je bio Luis Hamilton, koji je ovde trijumfovao i 2008, a od aktivnih vozača VN Nemačke osvajali su još Mihael Šumaher rekordna četiri puta (1995, 2002, 2004, 2006), kao i Fernando Alonso, koji je najbrži bio 2005. i 2010. i Mark Veber 2009. godine.

(Telegraf.rs)

Teme