Zidan je već sada bolji trener nego što je bio igrač

Od januara 2016. kada je preuzeo Real, Francuz osvojio pet trofeja!

Rođeni pobednik - Zinedin Zidan.

Kao igrač naosvajao se trofeja što sa klubovima, što sa reprezentacijom, a kao trener preti da pomuti slavu Zinedinu kao igraču.

Trofej Lige šampiona koji je osvojio sa Realom pobedom protiv Juventusa u Kardifu (4:1) bio je već peti za "Zizua" za samo godinu i po dana na klupi "Kraljevskog kluba"!

>>> NIKO NIKAD KAO REAL: Ronaldo je kralj fudbala, Madriđani 12. put prvaci Evrope! (FOTO) (VIDEO)

Slavni Francuz preuzeo je ekipu u januaru 2016. godine od Rafe Beniteza i od tada mu niko ne može ništa.

Madriđani su sa njim na klupi osvojili dve Lige šampiona, Primeru, evropski Superkup i Svetsko klupsko prvenstvo, a taj niz mogao bi već u narednim mesecima da bude uvećan jer Madriđanima početkom naredne sezone slede mečevi za pehar Superkupa Evrope, španski Superkup i nešto kasnije za Svetsku krunu.

U teoriji, Zidan bi na kraju 2017. godine mogao da bude trener koji je za samo dve godine sedenja na klupi osvojio neverovatnih osam pehara!

Zidan je i prvi trener Reala koji je odbranio Ligu šampiona i prvi koji je posle pet godina doneo titulu u Primeri Madriđanima.

- Da li sam najbolji trener na svetu? Ne, ne, nije to tako - skroman je bio veliki Francuz odgovarajući na pitanja novinara posle pobede u Kardifu.

Kao igrač, Zidan je osvojio sve ovo: Intertoto Kup (Bordo), Seriju A dva puta, Superkup Italije, UEFA Super kup, Interkontinentalni Kup i UEFA Intertoto Kup - sve sa Juventusom, sa Realom Primeru, Superkup Španije dva puta, Ligu šampiona, UEFA Super kup i Interkontinentalni kup, te Mondijal i Evropsko prvenstvo sa reprezentacijom Francuske!

Ukupno 15 trofeja za 17 godina.

(Telegraf.rs)