Još jedan atletski stadion spreman da stvara šampione!

Atletski savez Srbije nastavlja da gradi infrastrukturu širom naše zemlje i tako utiče na stvaranje novih asova

Foto: Twitter/@vjevrosimovic

Šapčani su dobili ponovo mesto gde mogu da treniraju i bave se sportom. Posle skoro pola veka atletska  staza na Gradskom stadionu je rekonstruisana. Pored profesionalne tartan staze duge 400m, napravljeno je i doskočište za skok u dalj, skok u vis kao i prostor za bacanje kugle.

Na svečanom otvaranju koje je održano danas prisustvovali su: predsednik skupštine opštine Šabac, Nemanja Pajić, generalni sekretar Sportskog saveza Srbije, Dane Korica, direktor Atletskog saveza Srbije, Slobodan Branković, predsednik Sportskog saveza Šapca, Veselin Vuković i gradski većnik za sport, Slobodan Nikolić.

Samo u ovoj godini članovi Atletskog kluba „AŠK Tempo“ osvojili su 43 medalje na državnim takmičenjima. Nova staza, velika je radost za sve atletičare i trenere koji će sada moći da ostvaruju još bolje rezultate.

- Za izgradnju staze duge 400m izdvojeno je 14 miliona dinara iz gradskog budzeta. Ovaj stadion će pored atletičara moći da koriste rukometaši, kao i rekreativci. Koji su svakako, svojim rezultatima godinama unazad ovo zaslužili. Kraljica sportova ponovo je u žiži interesovanja u Šapcu, i nadamo se da ćemo što više dece uspeti da privučemo da se bave sportom - rekao je predsednik skupštine, Nemanja Pajić.

Direktor ASS, Slobodan Branković takođe se obratio prisutnima:

- Zahvalio bi se gradu Šapcu koji su izdvojili sredstva i rekonstruisali atletsku stazu. Ovo je još jedan stadion u nizu koji je otvoren širom Srbije. Atletski Savez Srbije će pomoći oko nabavke atletske opreme za stadion. Nadam se da će se ovde stvarati novi atletski šampioni i asovi poput Ivane Španović, Asmira Kolašinca, Mihaila Dudaša, Amele Terzić - rekao je Branković.

(Telegraf.rs)