Tureov potez godine, a nije gol, dribling, asistencija...

Fudbaler iz Obale Slonovače donirao pomoć za stradale u bombaškom napadu u Mančesteru

Teroristički napad samoubice u Mančesteru u kojem je poginulo 22 osobe, uključujući i decu, a još pedesetak ranjeno, nije ostavio ravnodušnim ni prvotimca Mančester Sitija Jaju Turea. 

Fudbaler iz Obale Slonovače je u teškom trenutku pokazao veličinu tako što je zajedno sa svojim agentom Dimitrijem Selukom donirao 100.000 funti za pomoć žrtvama napada i njihovim porodicama.

Jutro posle napada Ture se oglasio na ta tviteru:

- Užasne vesti u Mančesteru. Misli i molitve za sve žrtve terora i njihove porodice.

Njega je, kao i čitav svet, najviše potresla vest o pogibiji dece, među kojima je bila i osmogodišnja devojčica Sefi Rouz.

- Vest o pogibiji devojčice koja je otišla na koncert i nikad se nije vratila kući, bila je previše... - rekao je Tureov agent.

- Jaja i ja smo pričali o tome da pomognemo tim ljudima i njihovim porodicama. Dogovorili smo se da damo po 50.000 funti za pomoć stradalima, nebitno da li su iz Mančestera ili nisu. Jaja je iz Obale Slonovače, ja sam iz Rusije, nije važno ko je odakle, važno je da mi koji radimo u fudbalu sada pomognemo unesrećenima. Moj sin ima osam godina i ne mogu ni da zamislim bol koji trenutno osećaju roditelji male Sefi.

(Telegraf.rs)