Samo da se sezona završi bez ljudskih žrtava! Proslavljeni srpski sudija zgrožen ponašanjem Zvezde i Partizana

Zoran Petrović ozbiljno zabrinut za bezbednost sudija koje dele pravdu u Superligi

Na superligaške sudije stavljena je meta i oni se nalaze pod neviđenim pritiscima od strane naša da najveća kluba Zvezde i Partizana, i ne samo njih, tvrdi proslavljeni srpski arbitar Zoran Petrović.

Pritisak na sudije strahovito se povećao u finišu sezone, a kulminaciju doživljava pred utakmice pretposlednjeg kola u kojima "večiti rivali" igraju presudne mečeve za titulu.

>>> DAN D ZA SRPSKI FUDBAL: Igrači, sudije, navijači – kakvi budete danas, bićete takvi doveka!

Iz oba tabora mogu se čuti poptuno neverovatne optužbe na račun sudija koji im nisu po volji, a u takvim uslovima samim arbitrima je gotovo nemoguće da normalno obavljaju svoj posao, pa se onda i svaka njihova greška uvećava i kreiraju se teorije zavere.

Na sve ovo opominje Petrović koji je ozbiljno zabrinut za bezbednost sudija u domaćim okvirima.

- Klubovi, zajedno sa svojim navijačima, stvaraju atmosferu linča i time ugrožavaju sudije, zbog čega sam iskreno zabrinut za njihovu bezbednost. Posle svega što se izdešavalo poslednjih meseci, ispada da treba da se molimo bogu da se sezona završi bez ljudskih žrtava. Šampionska titula ili borba za opstanak u ligi ne smeju da budu pitanje života ili smrti. Ovde kao da se prave liste za odstrel - rekao je Petrović za Alo i naveo konkretne primere:

- Uzmite za primer to što navijači na društvenim mrežama ostavljaju brojeve telefona fudbalskih sudija. Kroz šta oni kasnije prolaze, ne smem ni da zamislim. I nisu u pitanju samo telefonske pretnje... Ko može da garantuje tim ljudima bezbednost kada na njih na ulici naleti neki fanatik. I te sudije imaju porodice. Objavljuju se fotografije sa navodnim navijačkim opredeljenjem nekih arbitara, a danas u fotošopu može svašta da se uradi.

(Telegraf.rs)