Mumba dobio počasni doktorat

Univerzitet u Boltonu ukazao čast fudbaleru zbog ogromne želje za životom

Fudbaler Boltona Fabris Muamba, koji se pre četiri meseca borio za život posle kolapsa na terenu, dobio je počasni doktorat na Univerzitetu u tom engleskom gradu.

Razlog dobijanja počasnog doktorata je ogromna volja za životom, ali i pokazatelj kako timski duh može da bude presudan.

- Fabris je sjajan mladi čovek. Ovaj doktorat dobija se sa ciljem da prepozna i proslavi timski duh i timski rad. Naš Univerzitet razvija saradnju sportske i medicinske nauke u cilju pomoći sportistima. Ne postoji bolji dokaz te saradnje od onoga što su pokazali lekari koji su lečili Fabrisa - rekao je predstavnik Univerziteta.

Muamba se na meču FA kupa protiv Totenhema u martu srušio na terenu, a onda je hitno prebačen u bolnicu gde mu je konstatovano da mu srce nije radilo 78 minuta. Posle nekoliko dana mukotrpne borbe, uspeo je da stane noge i počne sa procesom oporavka, ali se i dalje ne zna da li može da ponovo zaigra fudbal.

- Zaista se nadam da ću uz Božju pomoć ponovo biti na terenu. Zahvaljujem se Univerzitetu za ovu čast, primam je u ime svih koji su mi pomogli da preživim -  rekao je Muamba za "Dejli mejl".

(Telegraf.rs)