Barkli i Džordan grubi prema Brajantu, SAD prema Dominikani

U prvoj pripremnoj utakmici reprezentacija SAD sa 113:59, uz 24 poena Durenta koji je igrao centra, pobedila Dominikansku Republiku

Svet nikada neće saznati da li bi sadašnja inkarnacija olimpijskog košarkaškog tima SAD imala ikakvu šansu protiv originalnog "Drim tima", kulturnog fenomena koji je NBA igrače, one najbolje, integrisao u međunarodna takmičenja.

Kobi Brajant, lider tima koji na raspolaganju imao Majk Križevski, asistent Čaku Dejliji u Barseloni, u matineu pred prvu proveru protiv Dominikanske Republike izjavio je da bi "sadašnja ekipa sa dvocifrenom razlikom dobila Džordana, Barklija, Birda, Robinsona i ostale".

Naravno, na odgovor se nije dugo čekalo. "Najveći brbljivac NBA" Čarls Barkli nije birao reči:

- Dvocifrenom razlikom, a? Nemojte da mislite da ih ne poštujem, ali mislim da bismo ih mi pregazili. Kobe kaže da smo bili matori... Pa on ima 34, a u Barseloni smo Džordan i ja imali 29. Još nešto, osim njega, Lebrona Džejmsa i Kevina Durenta, ne verujem da bi iko drugi mogao da dođe do svlačionice, a ne da ima mesto u našem timu - rekao je Barkli.

Ništa "blaži" prema zvezdi Lejkersa nije bio ni legendarni Majkl Džordan, koji se nasmejao na Kobijevu izjavu:

- Smešno je to što je rekao i mislim da mu poređenje i nije najpametnija stvar koji je napravio - rekao je "Er Džordan" i nastavio:

- Većina nas je bila u zenitima karijera kada atletske sposobnosti ne znače mnogo. Mi smo svi znali kako da igramo .

Usput, Kobi i ekipa su sa 54 poena razlike (113:59) pobedili Dominikanu, reprezentaciju koju je u odlučujućoj utakmici za odlazak u London savladala Nigerija.

Kevin Durent, iako sa klupe, igrajući i na poziciji centra, uspeo je da bude jedini sa 20 i više poena. Krilo Oklahome je ubacio 24, Andre Iguadala je dodao 18, dok je Karmelo Entoni upisao 13.

- Oni nemaju slabog igrača - rekao je Džon Kalipari, selektor Dominikanaca i dodao:

- Svako ko je na terenu može da uradi sa loptom šta hoće. Na kraju krajeva, znaju i koševe da postižu. Stvarno su dobri, a biće, neminovno, još bolji.

(Telegraf.rs)