Liverpul dogovorio dolazak napadača Rome za 10 miliona evra (VIDEO)

Talentovani Fabio Borini dolazi na incijativu menadžera Brendana Rodžersa, koji ga je trenirao u Čelsiju kao pomoćnik Žozea Murinja, a kasnije i u Svonsiju

Liverpul je dogovorio prvo pojačanje za narednu sezonu! Na "Enfild Roud" stiže napadač Rome i reprezentativac Italije (nije ulazio u igru) na prethodnom EP - talentovani Fabio Borini! 

Borini dolazi na incijativu novog trenera Brendna Rodžersa, koji ga odlično poznaje. Naime, Rodžers ga je upoznao još u Čelsiju, gde je radio kao pomoćnik Žozea Murinja, a Borini je tada kao supertalentovan klinac doveden iz Bolonje. Saradnja Rodžersa i Italijana nastavljena je u Svonsiju, kada je sadašnji menadžer Liverpula samostalno vodio "labudove" i uspeo da dobije Borinija na pozajmicu iz Čelsija, a ovaj mu je uzvratio sa šest golova u devet utakmica. Ipak, Borini se prošlog leta vratio u domovinu, odnosno Parmu. Roma je automastki, istog dana otkupila polovinu njegovog ugovora od Parme, a pre nekoliko dana i drugu polovinu. Međutim, posle ponude Liverpula teške 10 miliona evra, odlučili su da ne stoje na putu mladom napadaču da opet zaigra na Ostrvu. 

- Borini će potpisati ugovor sa nama do kraja nedelje. Mislim da je posao završen. On će biti veliko pojačanje i ubeđen sam da će ga navijači brzo zavoleti. Sa njim i još dva ili tri kvalitetna pojačanja stvorićemo tim sposoban da pobeđuje sve rivale u svim takmičenjima - rekao je Rodžers.