I Pacini postao žrtva čistke u Interu

Italijanski napadač priznao je da su mu odbrojani dani u milanskom klubu i da tamo ne žele da ga zadrže

U Interu nastavljaju nemilosrdnu čistku u igračkom kadru. Prvo su se zahvalili Lusiju (otišao u Juventus), potom su oterali Forlana, ne računaju više na Stankovića i Žulija Cezara, a vrlo verovatno odlazi i Maikon... Međutim, nu tu nije kraj Moratijeve "perestrojke", jer klub više ne računa ni na Đampaola Pacinija, što je iznenađenje jer on ne spada u grupu veterana preko čijih se leđa pravi rekonstrukcija tima.

- Vidim da je neko u klubu već doneo odluku i da mene ne vide u svojim budućim planovima. Potrudiće se da maksimalno ozbiljno radim i treniram, ali ne verujem da ću uspeti da "promenim nečiju glavu", jer izgleda da je odluka već zapečaćena - tužno je konstatovao Pacini u razgovoru za italijanske medije.

Za njega se već interesuju neki klubovi, a najviše se pominje Sampdorija, koja se vratila u Seriju A i iz koje je Pacini pre godinu i po dana došao u Inter.

Inter je u ovom prelaznom roku doveo štopera Matijasa Silvestrea iz Palerma, napadača Rodriga Palasija iz Đenove i golmana Samira Handanovića iz Udinezea. Na pragu potpisa je i talentovani brazilski vezista iz Korintijansa Paulinjo.