Petković: Izjave igrača Partizana više govore o njima nego o nama!

Defanzivac crveno-belih pričao u večitim derbiju

Dan posle 154. večitog derbija oglasio se i desni bek Crvene zvezde Marko Petković.

Petković je jedini koji je uopšte dao izjavu za medije što se tiče fudbalera crveno-belih. Podsetimo, kapiten Aleksandar Luković u utorak veče nije želeo da beži, već je stao pred ''sedmu silu''.

>>> NAJPOTRESNIJI TRENUTAK DERBIJA TV KAMERE NISU SNIMILE: Zbog ovoga što je Leonardo uradio poštovaće ga i najokorelije Delije (VIDEO)

- Nije lako posle jučerašnje utakmice, ali sada sigurno nećemo da kukamo. Još uvek stvari držimo u svojim rukama. Nije onako kako smo mi isplanirali, ali to je fudbal. Razočarani smo posebno zato što je poraz došao u večitom derbiju, ali moramo da dignemo glavu, ima još dosta važnih utakmica do kraja sezone. Pričali smo pre plej-ofa da nas u svakom kolu očekuje težak meč. Verovatno će nam na prvoj sledećoj utakmici biti mnogo teže zbog ovakvog ishoda derbija nego do sada jer smo uvek ulazili u mečeve nakon pobede. Ipak, siguran sam da ova ekipa ima jak karakter i da ćemo uspeti do subote da se priberemo i da odigramo dobru utakmicu u Kruševcu — rekao je Petković.

Fudbaleri Crvene zvezde odlično su otvorili drugo poluvreme, na vreme su postigli izjednačujući gol, ali nisu uspeli da preokrenu rezultat.

Smatram da smo mi izuzetno dobro ušli u drugo poluvreme, ali nismo iskoristili šanse koje smo imali pre njihovog drugog gola.  U periodu naše najveće dominacije i najbolje igre mi smo primili gol iz prekida i to nas je potpuno izbacilo iz ritma. Trebalo je bolje da odreagujemo, nismo, ali imamo još šest utakmica ispred nas i sve je u našim rukama.

Petković nije želeo opširnije da govori o izjavama igrača Partizana nakon utakmice da su ''male šanse da Zvezda kiksne.''

Ne želim da komentarišem njihove izjave, to govori više o njima nego o nama. Mi gledamo samo u svoje dvorište i spremamo se za nastavak prvenstva. Tokom celog regularnog dela sezone smo imali šest bodova više od Partizana, sada je posle prve utakmice plej-ofa situacija egal. Čuli ste naše izjave posle meča, čestitali smo im i što se nas tiče ostaćemo na tome.

Podrška navijača po završetku utakmice nije izostala ni nakon 154. večitog derbija.

To nam zaista mnogo znači i zahvaljujem im se što su i juče u velikom broju bili uz nas. Siguran sam da će nas i do kraja sezone pratiti i bodriti. Crvenoj zvezdi nije lako ni na jednoj utakimici i njihova podrška će nam biti izuzetno važna do kraja prvenstva — poručio je Petković.

(Telegraf.rs)