Kolaković i Terzić izabrali sastave za London

Odbojkaši Srbije otputovali su u sredu na pripreme u Kranjsku Goru, gde će ostati do 14. jula

Selektori muške i ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković i Zoran Terzić odredili su šire spiskove za Olimpijske igre u Londonu.

Na Kolakovićevom spisku nalaze se:

Tehničari: Vlado Petković, Mihajlo Mitić i Aleksa Brđović. Korektori: Šaša Starović, Aleksandar Atanasijević i Dušan Petković. Libera: Nikola Rosić i Filip Vujić. Blokeri: Dragan Stanković, Marko Podraščanin, Milan Rašić, Dejan Radić i Srećko Lisinac. Primači: Bojan Janić, Nikola Kovačević, Miloš Nikić, Uroš Kovačević, Miloš Terzić, Nemanja Petrić i Marko Ivović.

Odbojkaši Srbije otputovali su u sredu na pripreme u Kranjsku Goru, gde će ostati do 14. jula, a prvi meč na Olimpijskim igrama odigraće 29. jula protiv SAD od 17,45 sati po srednjoevropskom vremenu.

Pored Srbije i SAD, u B grupi nalaze se još Tunis, Nemačka, Brazil i Rusija, a plasman u četvrtfinale izboriće po četiri selekcije iz obe grupe.

Odbojkašice Srbije će na Olimpijskim igrama igrati u B grupi, zajedno sa selekcijama Kine, Južne Koreje, Turske, SAD i Brazila, a plasman u četvrtfinale izboriće po četiri tima iz obe grupe.

Srpkinje će na otvaranju Olimpijskog odbojkaškog turnira igrati protiv Kine, u subotu 28. jula, od 12,30 sati po našem vremenu.

Na Terzićevom spisku su:

Tehničari: Maja Ognjenović, Bojana Živković i Danica Radenković. Korektori: Jovana Brakočević, Sanja Starović i Ana Bjelica. Libera: Suzana Čebić i Nina Rosić. Blokeri: Nataša Krsmanović, Milena Rašić, Nađa Ninković, Stefana Veljković i Jovana Stevanović. Primačice: Jovana Vesović, Tijana Malešević, Brankica Mihajlović, Ivana Ðerisilo, Sanja Malagurski, Ana Lazarević i Jelena Blagojević.

 

(Tanjug)