Džikić pretpostavlja zbog čega su se košarkaši Partizana opustili, izjava trenera Cedevite može da raduje Zvezdaše

Trener crno-belih čestitao protivniku na trijumfu, dok je Mršić dao loše prognoze za Cedevitu kada su u pitanju povrede Boutrajta i Arapovića

Partizan nije uspeo da napravi podvig u Zagrebu, gde je poražen od Cedevite u majstorici polufinala ABA lige sa 87:78. Iako su Hrvati bukvalno od starta utakmice igrali bez svog najboljeg strelca, pošto se Rajan Boutrajt povredio već u prvom minutu meča, crno-beli to nisu iskoristili.

>>> Hrvat hteo da ponizi Partizan 5 sekundi pre kraja: Pogledajte skandalozan potez koji je umalo izazvao tuču košarkaša (VIDEO)

Iako bi to trebalo da bude prednost crno-belih, njihov trener Aleksandar Džikić smatra da je možda i povreda najboljeg igrača Cedevite uslovila opuštanje njegovih igrača do kraja meča.

- Možda je povreda Butrajta vodila do opuštanja mojih igrača, ipak je on najbolji igrač Cedevite. Čestitam im na prolasku u finale - kratko je poručio Džikić nakon meča.

Trener Cedevite, Veljko Mršić, istakao je da je bolja ekipa prošla u finale, ali je rastužio navijače svog kluba prognozom povreda Boutrajta i Arapovića, za koje je rekao da su verovatno završili sezonu, pa je sasvim sigurno da neće igrati ni finale protiv Zvezde ili Budućnosti.

- Pokazali smo da smo bolja ekipa od Partizana i zasluženo smo prošli dalje. Bez obzira na nesreću, povrede Boutrajta i Arapovića, momci su povukli ua njih i u odličnoj atmosferi došli do pobede. Musa je bio na hlađenju, ali znao sam da će biti naš džoker. Boutrajt i Arapović su verovatno izgubljeni do kraja sezone. Više ćemo znati u ponedeljak nakon pregleda - rekao je Mršić.

(Telegraf.rs)