Partizan nemoćan u Zagrebu: Cedevita u finalu ABA lige, ali je ostala bez dva bitna igrača (FOTO)

Crno-beli nisu uspeli da naprave podvig protiv Cedevite

Košarkaši Partizana poraženi su u Zagrebu sa 87:78 od Cedevite, pa će tako hrvatska ekipa igrati u finalu ABA lige. Crno-beli su loše odigrali majstoricu, loše su šutirali, loše su branili napade Cedevite i nisu iskoristili povredu dva igrača šampiona Hrvatske, od čega je najbolji strelac Boutrajt doživeo povredu već u prvom napadu.

>>> Hrvat hteo da ponizi Partizan 5 sekundi pre kraja: Pogledajte skandalozan potez koji je umalo izazvao tuču košarkaša (VIDEO)

>>> Džikić pretpostavlja zbog čega su se košarkaši Partizana opustili, izjava trenera Cedevite može da raduje Zvezdaše

U finišu treće deonice povredio se i Marko Arapović, po svemu sudeći i on je doživeo težu povredu i verovatno je završio sezonu. Partizan je u jednom momentu poslednje četvrtine uspeo da priđe na samo tri razlike posle trojke Veličkovića na pet minuta pre kraja, ali je nakon toga dugo na semaforu bio rezultat 76:70, a crno-beli su kao i Cedevita promašivali šuteve i na kraju je hrvatski tim bez većih problema sačuvao prednost i obezbedio kartu za finale.

Cedevita sada čeka pobednika duela između Crvene zvezde i Budućnosti, a nakon majstorice, koja se igra u Železniku u utorak, znaće se ko će im se suprotstaviti u borbi za titulu i mesto u Evroligi naredne sezone.

Prvi meč finala na programu je 10. aprila.

CEDEVITA - PARTIZAN 87:78 (20:14, 27:22, 22:27, 18:15)

Cedevita: Džejms 6, Kruslin 3, Katić 5, Babić 14, Žganec 2, Musa 16, Bilan 16, Šurna 8, Begić 4, Tomas 7, Arapović 6.

Partizan: Ratkovica 3, Marinković 10, Veličković 9, Birčević 7, Koprivica 2, Andrić 10, Hečer 16, Gordon 8, Luković 13.

>>> Cedevita se hrabrila sloganom Belog pred odlučujuću bitku s Partizanom (FOTO)

Može se reći da je za Partizan meč u Zagrebu počeo idealno, pošto se već u prvom napadu povredio najbolji igrač Cedevite, Rajan Džamar Boutrajt, koji je nezgodno doskočio posle jednog ulaza. Ipak, to crno-beli nisu iskoristili, i već u prvoj četvrtini hrvatski tim je došao do prednosti

U jednom momentu je Partizan smanjio na 11:10, ali je Cedevita napravila seriju i došla do 20:14 posle prve četvrtine.

Nastavak meča doneo je nove glavobolje za Aleksandra Džikića, gde je izdominirao mladi Džanan Musa, koji je za 8 minuta na parketu u 2. četvrtini postigao čak 14 poena, a šutirao je bez greške za tri i za dva u jednom momentu. Na krilima mladog bosanskog reprezentativca Cedevita je do poluvremena došla do +10, a do kraja druge deonice rezultat je bio 47:36.

Cedevita je tokom treće deonice uglavnom održavala prednost od +10, a pred kraj trećeg perioda igre viđena je još jedna povreda domaćih igrača. Marko Arapović se povredio posle jednog skoka i s bolnom grimasom je završio na parketu, a zatim je i iznet sa terena, pošto je očigledno teško povredio koleno.

Partizan je trojkama u finišu treće četvrtine uspeo da spusti prednost na šest razlike, čime je najavio da se neće predavati do kraja meča.

Crno-beli su u četvrtoj deonici uspeli da spuste prednost Cedevite na tri razlike, nakon što je Veličković pogodio bitnu trojku za 73:70. Ipak, već u narednom napadu Šurna je vratio trojku i ponovo je Cedevita imala +6.

Dugo je na semaforu stajao rezultat 76:70, redom su promašivali i košarkaši Partizana i Cedevite, a zuatim je Luka Babić pogodio dva penala doneo Cedeviti +8 i to je bilo ključno. Na kraju su domaći bez problema sačuvali prednost i obezbedili finale ABA lige.

Na kraju je umalo došlo do sukoba igrača, došlo je do nekoliko tehničkih, ali se situacija ubrzo smirila i meč je posle nekoliko tehničkih grešaka priveden kraju vez većih incidenata.

Pogledajte i najzanimljivije detalje sa utakmice:

(Telegraf.rs)