Spremite se za derbi vikend, čeka vas 7 strašnih mečeva u 36 sati

Od Portugalije do Italije, biće dosta derbija

Posle reprezentativne pauze, došlo je vreme za spektakularan vikend sa čak sedam derbi utakmica.

Sve počinje u subotu od 13.30 kada će Liverpul dočekati Everton, a Karamele imaju baš težak zadatak, jer u gostima rivalu nisu slavili od davne 1999. godine.

Dva sata kasnije na programu je nemački spektakl između Šalkea i Borusije Dortmund, ulog je za oba tima veliki - domaćini igraju za Evropu, gosti imaju cilj direktan plasman u Ligu šampiona.

U 21.00 će ukrstiti koplja Monako i PSŽ, najjače francuske ekipe, koje igraju za trofej Liga Kupa. Samo pola sata kasnije, portugalski derbi između Porta i Benfike biće nikad zanimljiviji. Benfika ima bod više i domaćin je, borba za titulu će ući u ključnu fazu, a adut Orlova može biti i Andrija Živković.

U nedelju Fejenord gostuje Ajaksu od 14.30, sa šest bodova više, a na titulu čeka od 1999, kao Everton na pobedu na Enfildu. Od 18.00 Arsenal i Mančester siti u Londonu igraju za Ligu šampiona, a za kraj će bit ivruće u Napulju. Juventus stiže s 10 bodova više, a Gonzalo Iguain će biti meta fanova Napolija koji mu ne mogu oprostiti prelazak u redove Stare dame. To je uvod u spektakularni april, mesec velikih mečeva.

(Telegraf.rs)