Ovaj klub želi da bude ''srpski Atletik Bilbao'' (VIDEO)

Zanimljiva ideja Zmajeva čijih svih 29 igrača imaju srpski pasoš

Odluka Fudbalskog saveza Srbije da se smanji broj stranaca naišla je na odobrenje većine superligaških klubova, a među njima je svakako i Voždovac.

Zmajevi trenutno nemaju nijednog stranca u ekipi, pošto reprezentativac Crne Gore Nemanja Nikolić ima srpski pasoš. Kao i mladi Račić.

>>> KOKEZA: Šest stranaca je bilo i ranije, samo sam ja to nazvao pravim imenom! Želeli smo da smanjimo na trojicu (VIDEO)

Prema rečima direktora kluba Gorana Grkinića, Voždovac želi da bude ''srpski Atletik Bilbao.''

- Uvek ćemo težiti da prednost dajemo ''svojima.'' Na neki način, želimo da budemo srpski Atletik Bilbao, odnosno prepoznatljivi po fudbalerima koji su ponikli u našem okruženju, pre svega Srbiji - rekao je Grkinić za Sportski žurnal.

Podsetimo, predsednik FSS Slaviša Kokeza je po povratku iz Gruzije istakao da je malo falilo da se broj stranaca smanji na trojicu.

- Kada sam postao predsednik Fudbalskog saveza Srbije, u domaćem šampionatu su mogla da igraju četiri igrača iz sveta i dva iz zemalja bivše Jugoslavije. Šta je igrač iz Hrvatske ili Makedonije u Srbiji? Isto što smo i mi kod njih u zemljama. Stranac – rekao je Kokeza i nastavio:

Lepše je za nekoga zvučalo da to tako predstavi. Meni je zamereno što sam to nazvao pravim imenom. To je šest stranaca, ništa nismo povećali, već nazvali pravim imenom. Razmišljali smo da li da smanjimo na tri ili četiri, ali smo se složili oko toga da budu četvorica na kraju.

(Telegraf.rs)