"MALA SRBIJA" U CSKA! I Micov potpisuje za moskovske "armejce"

Teodosiću, Krstiću i tek pristiglom Zoranu Ercegu će se pridružiti i srpski reprezentativac iz redova Kantua

"Posrbljavanje" moskovskog CSKA! Ruski velikan je na pragu da dobije i četvrtog košarkaškog reprezentativca Srbije! Posle Teodosića, Krstića i Zorana Ercega koji je danas potpisao ugovor, među "armejce" stiže i Vladimir Micov (26), saznaje košarka.rs.

Sjajno krilo koga je Duda Ivković naknadno uvrstio na spisak reprezentacije za kvalifikacije za EP bi sutra trebalo da stigne u rusku prestonicu i da parafira ugovor. Micov je karijeru počeo u OKK Beogradu, potom je igrao u Lavovima i Budućnosti. Kratko je bio član Partizana sa kojim je postao šampion Srbije, a potom je igrao u Grčkoj (Panionios) i Španiji (Kaha Laboral). Prošle sezone je blistao u dresu italijanskog Kantua sa kojim je beležio i sjajne partije u evroligaškom takmičenju. Još nije poznato na koji vremenski period će se Micov obavezati na vernost vicešampionu Evrope.

On je treće pojačanje CSKA ovog leta. Pre njega su stigli Aron Džekson iz Bilbao Basketa i pomenuti Erceg iz Bešiktaša. Klub su napustili Sami Mehija (Banvit), Nikita Kurbanov (klub ima opciju da ga zadrži još godinu dana), Džamont Gordon (Unikaha), a danas je raskinuta saradnja i sa Darijušom Lavrinovičem. Moguće je da klub ostane i bez ruskih reprezentativaca Alekseja Šveda i Andreja Voronceviča koji imaju NBA ponude. Da napomenemo da je Etore Mesina zamenio Jonasa Kazlauskasa na klupi moskovskog kluba.

(Telegraf.rs/Izvor: košarka.rs)