KARLOVIĆ BESAN: Vimbldon je namešten da ga osvoji Marej!

- Šta je ovo, Dejvis kup ili Vimbldon? Nikad u životu nisam napravio 11 fut foltova, kredibilitet turnira je potpuno nestao za mene! - besneo je hrvatski teniser posle eliminacije od Škota

Hrvatski teniser Ivo Karlović bukvalno je pobesneo posle eliminacije u drugom kolu Vimbldona od Endija Marija i otvoreno optužio organizatore Vimbldona za nameštanje turnira kako bi ga konačno osvojio jedan Britanac.

Hrvat je posle poraza odjurio sa terena posle poraza od Škota (7:5, 6:7, 6:2, 7:6) i medijima izjavio da je dosuđenih čak 11 fut foltova (prestupa na servisu) nečuveno, te da iza toga stoji pritisak Britanaca da vide svog čoveka da diže pehar na Vimbldonu.

- Ovo je sramno. Nikad u svom životu, od kako sam imao osam godina, nisam napravio toliko grešaka. Posle ovog meča, kredibilitet turnira je potpuno nestao za mene - oštro je rekao Karlović.

- Šta je onda ovo, Dejvis kup ili Vimbldon? Te greške nikad nisu dosuđene kad je bilo 30:0 ili 40:0, nego uvek kad je bilo 30:30 ili u taj brejku. Ljut sam jer ovo stvarno nisam očekivao ovde, čak iako je u pitanju Englez kog toliko žele za šampiona - nastavio je Hrvat.

Upitan da pojasni da li optužuje Marija ili čelnike turnira, 59. igrač sveta je pretežno prebacio krivicu na britansku javnost.

- Ne samo Vimbldon, nego cela Veliku Britaniju. Za Marija ne znam.

Iako je Hrvat imao 17 asova, suđenje ga je dosta poremetilo jer je verovatno iz besa u ključnim trenucima u taj brejku četvrtog seta napravio dve servis greške.

- Ja ne pravim ful foltove. Koliko se sećam, najviše bih tokom turnira napravio jednu ili dve, ali ne mogu da se setim kad se to poslednji put desilo. Čak sam se pomerio još nekoliko koraka iza linije da mi ne bi ponovo dosudili, ali su to ipak uradili. Stvarno nečuveno! Nisam hteo da ludim po terenu jer sam pokušao da ostanem koncentrisan- objasni je Karlović i na kraju zaključio:

- Ja sam miran momak i kad izgubim, normalno odem sa terena. Ali kad me ovako prevare, ne zanima me da li je grend slem.

Kako piše "Dejli mejl", čelnici Vimbldona su odbili da bilo šta prokomentarišu, ali se zato oglasio i (ne)okrivljeni Endi Mari.

- Veoma je nezgodno da se dovodi u pitanje integritet Vimbldona. Ima mnogo toga u istoriji i tradiciji. Bilo je hiljade mečeva tokom ovih godina, ali ja za ovako nešto nikad nisam čuo. Morao bih da vidim snimke. Ako je bilo pogrešno dosuđenih u tih 11 fut foltova, onda je to potpuno pogrešno i nefer - rezervisan je Mari.

(Telegraf.rs)