Cedevita slomila FMP u poslednjoj četvrtini: Ostinova blokada bila jedan od najjačih momenata (VIDEO)

Zagrepčani u polsednjoj deonici slomili otpor gostiju iz Železnika

Cedevita je savladala FMP u poslednjem kolu regularnog dela ABA lige sa 104:92 i tako i definitivno osvojila drugo mesto pred plej-of sa skorom od 20 pobeda i 6 poraza. Sada Cedevita čeka rasplet utakmice Budućnost - Crvena zvezda, posle koje će biti poznato da li će u plej-ofu igrati protiv Budućnosti ili protiv Partizana.

>>> Partizan izgubio u Laktašima i namestio se Zvezdi u plej-ofu

Ekipu iz Zagreba su do trijumfa predvodili Miro Bilan sa 23 i Rajan Boutrajt sa 20, dok se kod ''Pantera'' istakao Džona Bolden sa 23 poena, a pratio ga je i Marko Ljubičić, koji je dodao 21.

Cedevita je meč prelomila u poslednjoj četvrtini, pošto je posle prve tri deonice rezultat bio izjednačen (74:74). Boutrajt je vezao dve trojke početkom poslednje četvrtine, zatim pogodio i za dva i pokrenuo seriju Cedevite od 11:0, koja se ispostavila i kao ključna u celom meču, jer FMP nije uspeo da se vratio posle toga.

Uspeli su donekle da zaprete gosti iz Železnika kada je Ljubičić vezao pet poena i spustio razliku na -6, ali je Cedevita ponovo odgovorila serijom 11:0 i tu je meč definitivno bio gotov.

Jedan od poteza meča bila je blokada Ajzee Ostina tokom druge četvrtine. On je na kraju meč završio sa 6 postignutih poena.

(Telegraf.rs)