ZVEZDIN RASPAD U MADRIDU: Protiv nemilosrdnog Reala nije bilo šanse!

Španska ekipa bombardovala trojkama, crveno-beli bez prepoznatljive odbrane

Crvena zvezda ove večeri nije imala šanse protiv Reala.

Crveno-beli su ubedljivo poraženi u Madridu u meču 25. kola Evrolige rezultatom 98:68 (38:24, 25:20, 17:13, 18:11).

Za početak, domaći su pogodili sve u prvoj četvrtini u šutu za dva, uz to šest trojki. Sa 38 poena su natrpali koš gostiju, i nagovestili u kom smeru će ići meč.

>>> Protiv ovoga se ne može: Magija Ljulja koja je "pocepala" odbranu Zvezde (VIDEO)

Statistički su "kraljevići" u svemu nadjačali protivnika: 12 trojki naspram tri Zvezdine, čak 29 asistencija i 30 skokova.

Najbolji u gostujućoj ekipi bili su Marko Simonović sa 13 i Čarls Dženkins sa 10 poena. Na drugoj strani po 12 poena ubacili su Mačijulis (4/6 za tri), Tejlor i Ajon, a Hanter, Rendolf i Ljulj po 11.

Prve poene za Zvezdu je posle dužeg vremena postigao povratnik Dangubić, a za tri minuta igre postignuto je 20 poena. Brz ritam je vrlo prijao Realu, i kako je vreme odmicalo sve je više uvećavao prednost, koja je do kraja poluvremena bila oko 20 poena.

Nije bilo one prepoznatljive odbrane koju je patentirao Dejan Radonjić, a uz to je protivnik bio neumoljiv u dalekometnim šutevima. Da Zvezda nije imala pravo rešenje ni u odbrani govori i to da su Lazić i Kuzmić već u prvom poluvremenu dogurali do treće lične greške.

Prosto, Real je nedopustivo lako stizao do poena od samog početka, nametnuo je svoj ritam i već u prvom poluvremenu rešio pitanje pobednika. U poslednjoj četvrtini viđeno je i nekoliko egzibicionih poteza, od zakucavanja do ali-upova, kojima je Real stigao i do +30.

Jedino su Simonović i Dženkins bili na željenom nivou u smislu požrtvovanosti i koncentracije, dok su ostali podbacili.

Zvezda sada ima isti skor kao Panatinaikos (14-11), a na ruku joj ide što je Efes izgubio od Bamberga.

Naredne nedelje crveno-beli gostuju Armaniju u Milanu, i ostaje pitanje da li će Stefan Jović do tada da se oporavi i pomogne ekipi u pohodu na Top 8.

REAL MADRID: Rendolf 11, Drejper, Fernandez 3, Dončić 7, Mačijulis 12, Rejes 1, Ajon 12, Kerol 9, Hanter 11, Ljulj 11, Tompkins 9, Tejlor 12.

CRVENA ZVEZDA: Volters 9, Tompson 6, Dangubić 4, Mitrović 4, Lazić 0, Dobrić 0, Simonović 13, Rakićević, Dženkins 10, Gudurić 7, Kuzmić 6, Bjelica 9.

(Telegraf.rs)