Bata Đora ipak bez kandidature, sad sprema "prljavi veš"

Milovan Đorić na ponovljenoj sednici Skupštine organizacije trenera nije dobio podršku kao 18. jula, a sada želi da govori o lošem radu Tomislava Karadžića

Milovan Đorić ipak neće biti kandidat za predsednika Fudbalskog saveza Srbije (FSS). To je odluka Skupštine organizacije trenera, ponovljene na zahtev Odbora za sprovođenje izbora, koja je poništila Bata Đorinu kandidaturu sa sednice 18. jula i naložila novi izborni postupak.

Na novoj sednici bilo je prisutno 20 delegata, a rezultat glasanja bio je 10:10. Treneri iz Beograda i istočne Srbije podržali su Đorića, a treneri iz Vojvodine i zapadne Srbije stali su uz Nenada Milovanovića, koji je struja aktuelnog predsednika FSS Tmoslava Karadžića.

Bata Đori, koji očigledno želi da bude doživotni funkcioner u našem fudbalu, odluka nije lako pala, pa je optužio Toleta Karadžića da želi da bude doživotni predsednik FSS.

– Uspeli su da osujete Milovana Đorića. Definitivno neću biti kandidat za predsednika, ali ću u naradenim danima da pričam o prljavštinama, uspesima i neuspesima Tomislava Karadžića. Poslednju reč još nisam rekao. Ima mnogo razloga da progovorim o tome posle svega što sam doživeo – penio je Đora u izjavi za „Sportski žurnal“ posle sednice.

Tomislav Karadžić će biti kandidat za novi mandat jer, kako je obrazložio, „to od njega traži fudbalska Srbija“.