Ne vredi, Junajted ne može da pobedi ni sa igračem više: Bornmut uzeo bod na "Old Trafordu", Ibrahimović promašio penal!

Novi problemi za Murinja

Kada se najmanje nadao Mančester junajted je kiksnuo. Opet.

Opijeni slavljem posle osvajanja Liga kupa fudbaleri Mančester junajteda odigrali su samo 1:1 protiv Bornmuta na svom terenu i tako propustili priliku da privremeno zasednu na četvrto mesto ispred Arsenala.

>>> Igrač Bornmuta brutalno zgazio Ibrahimovića po glavi, Šveđanin mu se surovo osvetio (VIDEO)

Koliko je Junajted bio loš i pre svega bezidejan u subotu svedoči podatak da Ibrahimović i družina nisu uspeli da materijalizuju brojčanu prednost koju su imali od kraja prvog poluvremena. Nije im čak ni pomogao penal u 72. minutu, jer je trgičar utakmice Ibrahimović promašio sa "bele tačke", tačnije njegov udarac zaustavio je Boruc.

Nije vredelo ni to, a ni šanse koje su imali Murinjovi igrači, a bilo ih je, međutim loša realizacija i traljavost napadača u nekim situacijama doprinela je da gosti osvoje veliki bod.

A, dobro je krenulo po Junajted: Roho je u 23. minutu preusmerio udarac/centaršut Valensije u mrežu i delovalo je tada da domaći tim ide ka sigurnoj pobedi.

Ali...

Gosti su bili uporni i to im se isplatilo u 40. minutu kada su se izborili za penal, a bivši igrač Junajteda Džoš King savladao De Heu sa "kreča".

Pre toga dogodio se najsporniji detalj i situacija koja je takođe obeležila utakmicu: duel Mingsa i Ibrahimovića koji su u roku od tridesetak sekundi razmenili dva zaista brutalna udarca (Mingsa ga je nehotice zgazio nogom po glavi, ovaj mu namerno "uvalio" lakat u narednom napadu), ali nijedan nije sankcionisan!

Bornmut je od 45. ipak ostao bez jednog igrača: Šurman je zaradio drgui žuti i gosti su morali dalje sa desetoricom. Situacija za domaći tim u drugom poluvremenu - skoro pa idealna: rival koji se opredelio samo na odbranu svog gola, plus brojčano slabiji i penal pride. Međutim, ni to nije vredelo. Uzaludni su bili napadi "đavola", uzalud i izmene Murinja koji je pokušao sa totalnom ofanzivom uvođenjem Rašforda, Lingarda, konačno i Fealinija za "bunar igru". Ništa. Ni pomenuti penal Ibrahimovića.

Poslednju priliku na meču, i to kakvu, nije iskoristio momak od 100 miliona evra Pol Pogba koji je toliko traljavo zahvatiol optu sa samo nekoliko metara od gola, da je bilo mnogo onih koji su mu se u tom trenutku smejali.

Lopta je otišla u gol-aut, a Junajtedovi bodovi u nepovrat.

Premijer liga, 27. kolo

Subota:

Mančester junajted - Bormmut 1:1

(Roho 23 - King 40 pen)

Lester - Hal 16.00

Stouk - Midlzbro 16.00

Svonsi - Barnli 16.00

Votford - Sautempton 16.00

VBA - Kristal Palas 16.00

Liverpul - Arsenal 18.30

Nedelja:

Totenhem - Everton 14:30

Sanderlend - Mančester Siti 17.00

Ponedeljak:

21.00 Vest Hem - Čelsi

(Telegraf.rs)