Još jedan superligaš se oglasio: Terzić narušava integritet fudbala u Srbiji

Ni u Radniku nisu želeli da ostanu po stani u debati koja se rasplamsala pred derbi

Fudbalski klub Radnik iz Surdulice priključio se brojnim klubovima u polemici zbog izbora sudije za 153. večiti derbi.

Nakon što je direktor Zvezde Zvezdan Terzić otvorio debatu tako što je javno pitao FSS "Zbog čega derbi sudi Majo Vujović, a ne Milorad Mažić", oglasio se najpre Partizan, potom i sudijska organizacija, a kada je stigla nova reakcija iz Zvezde, Terziću su replicirali Čukarički, Radnički Niš i poslednji: Radnik iz Surdulice.

>>> Partizanov oštar odgovor Terziću: Da li vi to žalite za vremenima kako su se nekada birale sudije?

- Smatram da je jako loše što pojedini čelnici naših klubova podižu tenziju oko izbora glavnog sudije za predstojeći derbi. Čemu sve to vodi? Nikako ne može biti dobro za srpski fudbal što gospodin Zvezdan Terzić dovodi u pitanje odluke nadležnih organa o izboru sudije koji će voditi utakmicu Superlige. Time se direktno narušava integritet kako Sudijske organizacije FS Srbije kao nezavisnog organa tako i čitavog fudbalskog takmičenja u najelitnijem rangu u našoj zemlji - rekao je generalni dirketor kluba Miodrag Ðorđević.

>>> Srpske sudije žestoko odgovorile Terziću: Prošlo je vreme kada si ti birao delegate i sudije!

Ðorđevic je upitao kako neko može da predvidi kakav će kvalitet suđenja biti na utakmici.

- Takođe, izjava da FSS dozvoljava "da se sudije uče na derbiju" nije na mestu, jer se to nikako ne može reći za iskusnog sudiju koji iza sebe ima mnogo teških superligaških utakmica. Zaboravlja se da je u poslednjoj utakmici prvog dela šampionata u Surdulici bilo nekoliko, u najmanju ruku kontroverznih odluka na štetu Radnika koje su direktno uticale na rezultat. Da li je tada bilo zamerki na odluku Sudijske organizacije i delegiranje sudija ili je sve bilo u redu? - upitao je čelnik Radnika.

>>> Čuka i Radnički zapržili čorbu pred 153. derbi: Tončev optužio Terzića, Brđani smiruju situaciju

Prema njegovim rečima teren je jedini merodavan za prikazivanje znanja, pred velikim auditorijumom.

- Tamo će se videti ko je bolji i to pred najboljim mogućim sudijama - punim tribinama stadiona "Rajko Mitic" i gledaocima koji će u direktnom prenosu pratiti derbi - zaključio je Ðorđević.

Utakmica 24. kola Superlige Srbije između Crvene zvezde i Partizana igra se u subotu od 18 sati.

Pogledajte kako je izgledao prvi PES derbi na Telegrafu.

(Telegraf.rs)