Filipović pred Hrvate: Zašto uvek pritisak?

Kad smo mi u bazenu kreira se čudna atmosfera. Odlučiće drugo poluvreme, kaže najbolji vaterpolista sveta...

Štošta su preživeli srpski vaterpolo reprezentativci u prva dva kola Evropskog prvenstva u Holandiji, a ono najteže tek dolazi. Neverovatan sudijski kriterijum u meču sa Nemcima i čak pet isključenja sa meča naših igrača, dodatno su podgrejala priču o tome šta "delfine" čeka u sutrašnjem (17:30) meču sa večitim rivalom Hrvatima.

Obe reprezentacije su ostvarile po dve pobede, Hrvati nešto ubedljivije, a meč sa Barakudama mogao bi Srbiju drastično da približi prvom mestu u grupi smrti i direktnom plasmanu u polufinale kontinentalnog prvenstva.

- Naša igra mora da bude bolja. Nismo nervozni, ali kao da se pravi čudna atmosfera kada je Srbija u bazenu, nepotrebni pritisak. Ovde tek ima da se igra kaže Filip Filipović

Najbolji vaterpolista sveta zna šta znače mečevi sa Hrvatima. U Pro Reku igra sa dvojicom, Burićem i Suknom, samim tim upoznat je sa kvalitetom sutrašnjeg rivala.

- Burić je dugo bio povređen i drago mi je ako je zdrav. Velika je snaga Hrvatske, ne samo u odbrani jer u napadu kao drugi centar može mnogo. Karakteriše ih veliko strpljenje, ne troše puno lopti i ne srljaju. Odlično su pripremljeni i u završnici lome rivala. Crna Gora je odolevala tri četvrtine, a zatim pala. Biće teško jer smo slično pripremljeni. Meč će se otvoriti u drugom poluvremenu - istakao je Filipović.

Srbiji posle Hrvatske predstoje još dva ispita. Sa Rumunima u subotu i Crnogorcima u ponedeljak.

Raspored 3. kola - sreda

Grupa B

Nemačka - Španija (16)

Hrvatska - Srbija (17:30)

Rumunija - Crna Gora (20:30)

Redosled: Hrvatska, Srbija 6, Crna Gora, Španija 3, Nemačka, Rumunija 0.

Grupa A

Mađarska - Makedonija (13)

Grčka - Turska (17:30)

Italija - Holandija (19)

Redosled: Mađarska, Grčka 6, Italija, Makedonija 3, Holandija, Turska 0.

(Telegraf/Tanjug)