Svi srpski treneri su rekli "Ma kakav Jokić u NBA, vratiće se on brzo" Samo je JEDAN čovek znao da će uspeti i objasnio je zašto! (VIDEO)

Kada je došao u klub sa 15 godina odmah smo ga prebacili u prvi tim, ali je bio toliko slab da je morao da radi individualno na jačanju tela, rekao je Dejan Milojević

Mnogi srpski treneri, cenjeni stručnjaci, nisu verovali da Nikola Jokić može da uspe u NBA. Samo je Dejan Milojević trener Mega Leksa, koji je i trenirao Jokića znao da će on biti najveće otkrovenje.

>>> Durent nije impresioniran Jokićem: Lako mu je da ima 12 asistencija kad mu tim ubaci 24 trojke!

Milojević je primetio da se mladi Jokić igra košarke, a to je u NBA dozvoljeno i poželjno dok je u Evropi nepoželjno i treneri ne vole atraktivne igrače već vojnike koji izvršavaju zadatke.

>>> Jokić je prvo razbio Golden Stejt, a onda je ugledao srpsku zastavu i... (VIDEO)

- Iskreno, za mene Jokićeve igre nisu iznenađenje. Možda će to zvučati kao fraza, ali mnogi svedoci postoje, mnogi naši cenjeni treneri sa kojima sam pričao govorili su "Ma kakav Jokić u NBA, vratiće se on brzo"- otkriva Milojević i dodaje:

- Ali ja sam znao da je to prava liga za njega, jer se on igra košarke, a to mu ne bi bilo dozvoljeno u Evroligi. Tamo mu je to dozvoljeno i ljudi ga bodre kao što smo ga i mi bodrili.

- Samo ja znam koliko puta mi je preseo njegov pas koji on proba, a onda shvatiš šta je hteo i kažeš "Bravo Joka" jer vidiš da ima viziju kakvu nema drugi igrač i ne treba ga sputavati - rekao je Milojević gostujući u SOS Košu.

- Imao sam problem da ubedim ljude iz NBA da je on bolji za poziciju petice, nego četvorke. Ove godine kad je počeo na četvorci nije bio na ovom nivou, ali kada su ga vratili na peticu postao je odličan i izrasta u Ol Star igrača.

- To niko od NBA trenera nije video, ja sam im u razgovoru rekao da je bolje da ga stave na peticu i tako su uradili. Posle su mi rekli svaka čast, jer oni to nisu videli. Kod nas nema šanse da se desi da ti neko prizna da si bio u pravu. - rekao je Milojević

Pogledajte i čujte šta je sve Milojević rekao o Jokiču

Milojević ističe da je odmah znao da će Nikola imati velike domete u karijeri

-Čim sam ga video znao sam da će biti nešto od njega. Plan je bio da ga polako uvodimo u ritam, ali već posle dva meseca sam ga stavio u petorku. Prvi mesec nije trenirao jer je bio fizički loš pa bi se povredio na treningu pa je radio sa kondicionim trenerom.

- Čim je počeo da igra za prvi tim ušao je u petorku, iako je tada Mega imala Bobija Marjanovića oi Novicu Veličkovića na centrima. Oni su mu sigurno pomogli savetima da bude još bolji kaže Milojević.

(D.S)