TRI stvari koje Zvezda mora da uradi da se vrati na pobednički put u Evroligi!

Crveno-beli su posle uspešne serije malo pali u igri, ali sve je to normalno. Važno je sada da se što pre vrate na pravi put

Košarkaši Crvene zvezde doživeli su i drugi vezani poraz u Evroligi, a treći ukupno, ako se računa i ABA takmičenje

Posle pobedničke serije ušli su u niz poraza, što je sve normalno s obzirom na to koliko ima utakmica i u kakvom se ritmu igra.

Crveno beli su imali već dve serije od po tri poraza u Evroligi, pa su se vraćali na pobednički put, tako da je to uspeti i ovga puta.

Treba da što pre zaborave duel sa CSKA i da se resetuju tokom sledeće dve nedelje.

Potrebno je samo da urade nekoliko stvari koje će im vratiti samopouzdanje, a to odlično zna i trener Dejan Radonjić i njegov stručni štab.

1. ODBRANA

Do pre dve nedelje cela evropa se divila najboljoj odbrani Evrolige koja je velikane ostavljala na malom broju poena,. (Makabi 58, CSKA 67, Baskonija 69, Real 70).

Sada je Zvezda na dva meča Evrolige primila u proseku 90 poena. Od Efesa 86 i od CSKA 102, a od Partizana takođe 86. Jasno je da moraju da poprave defanzivu. Pre svega oporavkom igrača fizičkim i mentalnim, pa onda sve drugo.

2. OPORAVAK JOVIĆA

Zvezda mora kako zna i ume da što pe oporavi prvog plejmejkera Stefana Jovića. Dobro je što nije igrao u Moskvi, jer ima važnijih mečeva, ali možda nije morao da igra ni protiv Partizana.

Sada ih čeka duel sa Cibonom u Pioniru, gde ponovo Jović i nije potreban, ali trebalo bi ratseretiti i druge igrače. Zvezda je skoro pa obezbedila prvo mesto u plej ofu. takođe, osim Jovića moraju nekako vratiti i Dangubića, ali pitanje je posle duge pauze koliko će moći da pomogne.

3. IZBACITI PRISTISAK IZ GLAVE I VRATITI GLAVU POBEDINKA

Prvo što treba da urade je da se psihološki smire. Euforija posle sedam vezanih pobeda je malo opteretila igrače Zvezde, pa je poraz od Efesa i bio posledica tog pritiska da je to najvažniji meč. Treba ponovo da se vrate u situaciju da su autsajderi i da im niko nije davao šanse na početku jer su tada igrači najopuštenije. To moraju da ponovo vrate pred dva bitna duela koja slede Galatasaraj i Brose Basket na strani. Te dve pobede će ih ponovo vratiti u poziciju za plasman u plej of.

Sledeće dve nedelje nema Evrolige jer će se igrati Kup Koraća. Prava je prilika da se igrači Zvezde oporave i regenerišu, mada neće biti lako jer imaju dve utakmice ABA lige (CIBONA i KARPOŠ) pa tri u Kupu. Treba to izdržati. Ali, tako je svim timovma u Evroligi.

(Telegraf.rs)