Dudaš hoće atmosferu sa košarke u Areni: Videćete kako se borimo za zastavu Srbije!

Desetobojac spreman za Arenu

Kralj bronzanih medalja Mihail Dudaš promovisao je predstojeće Evropsko atletsko prvenstvo, koje će se održati u Kombank Areni od 3. do 5. marta.

U TC Ušće, čuveni desotobojac je za Telegraf sumirao utiske sa nezaboravnih priprema u Južnoafričkoj Republici. Prošle subote, Dudaš se vratio sa afričkog kontinenta, spreman za najveće izazove.

- Pripreme su bile zanimljive i usledile su posle Olimpijskih igara koje su me mentalno istrošile, bilo mi je potrebno vreme da se vratim u kolosek na pravi način i uradio sam to kako treba, otišao sam u Južnu Afriku na dva meseca. Zadovoljan sam i spremio sam se za takmičenja u narednih mesec dana, videćemo kako će ispasti - kaže Dudaš, koji je podjednako posvećen svim disciplinama.

- Učestvovaću na svim individualnim takmičenjima, tu su Balkanske igre, Serbia Open, državna prvenstva. Imamo pet nedelja da ostanem na visokom nivou. Ja sam shvatio pripreme ozbiljno, ali ne sme ništa da bude izolovano, konzervativno - dodaje Dudaš, koji se lepo upoznao sa afričkim kontinentom.

- Otišao sam negde daleko da treniram i živim dva meseca, naravno da sam želeo da posetim sva lepa mesta u Africi. Prelepo je i treba iskoristiti priliku za odmor, posetili smo jako lepa mesta, videli smo Tulbag planine i još mnogo živopisnih mesta koja bih svakom preporučio da vidi, ko može.

Kombank Arena je veliki izazov, pripreme uveliko traju, sve je spremno da posle košarke, odbojke, rukometa i vaterpola, kraljica sportova dobije pravu priliku za velika svetla.

- Arena je sama po sebi impozantna, dvorana donosi samo novu dimenziju, verujem da će sve biti spektakularno, verujem da će i publika shvatiti da je ovo lepa prilika da se isprate sjajni atletičari koji pod svojom zastavom i pred svojom navijačima rade ono što najbolje znaju. Imamo super tim, pored Ivane i Asmira tu su Amela Terzić, Lazar Anić i još mnogi sjajni atletičari, spremamo se za finale i da uzmemo što više medalja.

(Telegraf.rs)