MESI OTVORIO DUŠU: Argentinac otkrio kakav odnos ima sa Ronaldom i kada mu je bilo najteže u životu

Argentinac odgovarao na mnoga pitanja o svom životu i karijeri

Lionel Mesi je dao intervju za ''Coach magazine'' i tom priikom odgovarao na mnoga pitanja. Tu je pričao o tome ko mu je bio idol tokom odrastanja, koji trener je imao najveći uticaj na njegovu karijeru, kada mu je bilo najteže u karijeri, kakav odnos ima sa Kristijanom Ronaldom...

>>> GLEDAO SAM "MESIJA" I "RONALDA": Jedan je religiozni film o fudbalu, drugi dokumentarac o fudbalskoj Staniji (VIDEO)

Kom fudbaleru si se divio tokom odrastanja?

- Naravno, divio sam se Maradoni, on je bio prava inspiracija za mene. Takođe i Pablo Aimar, uživao sam dok ga gledam kako igra.

Ko ti je najviše pomogao da se prilagodiš u Barsi?

- Teško mi je bilo što napuštam svoju zemlju, ali postao sam dobar prijatelj sa Seskom Fabregasom u La Masiji i još smo sjajni prijatelji i danas.

Koji trener je imao najviše efekta na tebe i tvoju karijeru?

- Naučio sam mnogo od svih trenera koji su me trenirali, ali uvek gledate unazad na onog koji vam je prvi dao šansu. To je za mene Frank Rajkard. Pokazao je da veruje u mene davajući mi šansu da treniram s prvim timom, a zatim i time što mi je dao priliku da igram. On je za mene započeo sve.

Šta je bio najveći izazov koji si prevazišao?

- Bile su mi potrebne hormonske injekcije kada sam bio mali jer nisam mogao da porastem dovoljno brzo i Barselona se složila da plati za to. Iako to nije bio razlog zbog koga smo se preselili, kao porodica smo došli u Španiju kada sam imao 13 godina. To je bila najbolja odluika koji sam mogao da napravim, ali ja sam bio mlad momak, napustio sam kuću i prijatelje za nešto nepoznato... to je bio pravi izazov.

Šta te motiviše?

Osvajanje trofeja sa klubom i reprezentacijom. To je razlog zašto nikada ne gledam u prošlost na moje uspehe. činiću sve što mogu da ostvarim nove uspehe, i tada ću moći da se osvrnem nazad, kada se penzionišem.

Odnos sa Suarezom i Nejmarom?

- Radimo veoma naporno na treninzima i to nam pomaže na mečevima. Mi imamo sjajnu prirodnu konekciju, dobri smo prijatelji i van fudbala i to pomaže takođe.

Razmišljaš li o prelasku u Premijer ligu?

- Uvek sam pričao da mi je Barsa dala sve i ovde ću biti što duže mogu i dok me budu želeli.

Ko te je ubedio da ponovo igraš za Argentinu?

- Posle razočaravajućeg poraza u finalu, imao sam vremena da razmislim i da pričam s ljudima i osetio sam da je prava opcija da promenim svoju odluku. I dalje imam velike ambicije da osvojim trofej sa Argentinom.

Koji ti je omiljeni gol koji si postigao?

Izabraću ovaj, ne zbog lepote, već zbog važnosti. To je bio gol glavom koji sam dao u finalu Lige šampiona 2009. godine protiv Mančester junajteda. Vodili smo sa 1:0 i taj gol je odlučio utakmicu. Uvek je odlučujući gol bitniji. Koja je svrha prelepog gola, ako nije gol za osvajanje takmičenja?

Najbitniji trofej koji si osvojio?

- U Barsi smo osvojili sve. Na startu sezone je očekivanje da možemo osvojiti sve i pokušavamo da ne pravimo prioritete između toga koji trofej je bitniji od koga.

Kakav je tvoj odnos sa Ronaldom, i da li je igranje u isto vreme kad i on najveća motivacija za tebe?

- Tu je mnogo međusobnog poštovanja. Gledam ga kao sjajnog fudbalera, koji je osvojio velike stvari, zato što je to što jeste. Moja motivacija uvek dolazi od toga što želim da napravim dobro Barseloni, Argentini i fanovima.

Koja je najbitnija lekcija kojoj te je fudbal naučio?

- To što mrzim da gubim. To nema efekta na mene na nekoliko sati posle meča, već duže. Ne podnosim osećaj poraza. To te natera da učiniš sve da budeš siguran da si dao sve od sebe da bi pobedio.

(Telegraf.rs)