Jedan od najtalentovanijih košarkaša Srbije ide iz zemlje, i to u tim našeg trenera! (VIDEO)

Veliki talenat odlazi iz Srbije

Junior Mega Leksa Marko Pecarski nastaviće karijeru u inostranstvu. U razgovoru sa Markom i njegovim roditeljima, uprava kluba je odlučila da pruži podršku Pecarskom u njegovom daljem košarkaškom putu, a najverovatnije odredište mu je minhenski Bajern.

- Marko Pecarski je prošle sezone sa juniorskim i kadetskim timom Mege ostvario velike uspehe. Kadeti Mega Leksa su postali šampioni Srbije (prva titula za mlađe kategorije u istoriji kluba) dok su juniori bili treći a Marko Pecarski je bio MVP oba finalna turnira. Takođe, prošle sezone se sa juniorima Mege se po prvi put plasirao na finalni turnir juniorske Evrolige pošto su osvojili kvalifikacije u Rimu. Takođe, postao je i najmlađi strelac u finalima ABA lige sa 16 godina i nepuna 3 meseca, i to pošto se upisao u strelce prošle sezone u 3. meču finala plej-ofa regionalnog takmičenja protiv Crvene zvezde - podseća Mega u klupskom saopštenju.

Za juniore Mega Bemaksa je u proseku beležio 21 poen uz 11.2 skoka u ovoj sezoni, bio je čak učesnik "Džordan brend klasika" u Bruklinu, a izvesno je da će pojačati Bajern, gde seniorski tim trenira Aleksandar Đorđević. Inače, Markov otac je Miroslav Pecarski, legendarni košarkaš Partizana koji je sa Panatinaikosom osvojio Evroligu 1996.

(Telegraf.rs)