Šta bi Zvezda i Partizan bez njih dvojice?

Predrag Sikimić i Leonardo - igrači koji su obeležili crveno i crno-belu jesen. Evo i zašto

Statistika je najčešće neumoljiva, a ova Superlige Srbije jasno govori da su Predrag Sikimić i Leonardo bili najvažniji fudbaleri Crvene zvezde i Partizana tokom prvog dela šampionata.

Na stranu to što su najbolji strelci večitih, nego što su njihovi golovi najčešće donosili bodove klubovima za koji nastupaju.

Brazilac je prvi strelac lige sa 12 postignutih golova, a upravo toliko bodova je direktno obezbedio crno-belima golovima protiv Metalca, Spartaka, Napretka i Zvezde. Statistički gledano - crno-beli bi umesto 12 osvojili samo tri boda.

Sikimić je svojim golovima obezbedio 10 bodova za crveno-bele (Napredak, Čukarički, Rad, Borac), a da nije podesio nišanske sprave šampion bi imao takođe samo tri.

Kao i u slučaju oduzimanja bodova zbog golova posle 80. minuta, Telegraf je napravio projekciju kako bi izgledala tabela da Leonardo i Sikimić nisu pogađali u ključnim momentima.

Vredi pomenuti i to da smo Sikimiću računakli i onaj gol proiv Čuke u 85. minutu za 2:1, iako je Vieira u 93. postavio konačan rezultat. Međutim, Sikimić je bio taj koji je rešio meč, dok Leonardo nije bio u sličnoj situaciji.

GOLOVI LEONARDA:

Radnik - Partizan 1:3

Voždovac - Partizan 0:3

Metalac - Partizan 0:1

Spartak - Partizan 2:1

Partizan - Spartak 2:0 (dva gola)

Partizan - Javor 2:0

Partizan - Napredak 3:2 (dva gola)

Partizan - Mladost 3:1

Partizan - Crvena zvezda 1:0

Partizan - Rad 4:0

Napomena: Mečevi koje je Leonardo rešio su označeni crnom bojom.

GOLOVI SIKIMIĆA:

Crvena zvezda - Napredak 2:2

Crvena zvezda - Rad 2:1 (dva gola)

Crvena zvezda - Čukarički 3:1

Crvena zvezda - Radnik 5:0

Borac - Crvena zvezda 0:1

Javor - Crvena zvezda 2:4

Napomena: Mečevi koje je Sikimić rešio su označeni crnom bojom.

Na kraju dolazimo do zaključka da bi Zvezda profitirala, ali iz razloga što je Leonardo postizao više golova u šampionatu. Crveno beli bi imali 47, dok bi crno-beli pALI na 39 bodova.

(Telegraf.rs)