Bivšem igraču Zvezde rekli da će ostati bez noge posle preloma, a on sada izgleda kao gladijator! (FOTO) (VIDEO)

Luis Garido potukao je lekarske prognoze snagom duha

Bivši fudbaler Crvene zvezde Luis Garido doživeo je 17. novembra prošle godine stravičan prelom noge, od kog se i dalje oporavlja.

Sve se dogodilo na meču reprezentacije Hondurasa, protiv Meksika, kada mu je na nogu pao fudbaler Akino, a sam prizor delovao je veoma zastrašujuće. Garidu su pojedini lekari rekli da možda više nikada neće igrati fudbal, da će izgubiti nogu, jer mu je cela potkolenica bila savijena unapred. Njegova želja da se oporavi bila je jača, vratio se u svoj Klub Deportivo Olimpija i pre isteka jedne godine od nesreće, a Bog ga je pogledao još na utakmici. Tada su lekari adekvatno i pravovremeno reagovali, inače bi oporavak trajao još duže i prognoze bi bile crnje.

Štaviše, Garido je bio na terenu još u julu, igrao je za Olimpiju samo 228 dana posle najtužnijeg dana u karijeri, i sada ima samo jednu želju, da i dalje sa ponosom nosi dres reprezentacije Hondurasa. Mnogi snimci i fotografije koje je Garido objavljivao pokazuju kakvu je snage volje imao tokom oporavka, uvek sa osmehom, radio je vežbe u teretani, pa sada izgleda spremno kao da je trenirao za borbe u oktagonu.

 >>>Oglasio se i Srđan Plavšić, posle stravičnog starta u kom je mogao da izgubi nogu (FOTO)

>>>POSLE BRUTALNOG STARTA: Poznato je koliko će pauzirati Plavšić (VIDEO)

>>>Zbog ovog transparenta Delija, Zvezda će morati da plati 200.000 (FOTO)

- Sve dugujem Bogu. Idemo polako, hvala Bogu da sve ide u željenom smeru. Volim izazove i moj duh je na maksimumu - rekao je Garido još u februaru, a mnogi u klubu nisu mogli da poveruju šta je učinio.

Garido čak nije ni zaplakao kada se dogodio prelom, ni u jednom trenutku nije pokazao da se plaši, a detalje je otkrio njegov saigrač  Lopez.

- On je najhrabrija osoba koju sam upoznao, nije dozvolio da se oseti poraženo, da zaplače, da izgubi duh, to su rekle i medicinske sestre iz bolnice. Čak su u najboljem slučaju lekari rekli da će za godinu dana moći tek da krene da trči, a on je posle tri meseca mogao da džogira i igra sa loptom. Nezamislivo - rekao je Aleks Lopez.

(Telegraf.rs)