Novi napadač Partizana otkrio ko ga je sprečio da dođe u Humsku prošle godine (VIDEO)

Uz to, Tavamba je otkrio i zbog čega na dresu nosi broj tri

Novo lice u fudbalskom klubu Partizan je Kamerunac Leandre Tavamba (26). Napadač. 

>>> Broj novog napadača Partizana je sve samo ne napadački (FOTO)

On je pre dva dana najavljen, u nedelju predstavljen pred novinarima, ali njegova veza sa crno-belima seže nekoliko meseci unazad, kada je zapravo pao dogovor između njega i predstavnika srpskog kluba.

Ono što je zanimljivost ovog transfera je što je Tavamba, a ne njegovi menadžeri, odlučio o tome gde će nastaviti karijeru, jer, kako je i sam priznao, u Kairat je otišao po želji agenata.

- Odlučio sam da dođem u Partizan pre nekoliko meseci. Pričao sam sa agentom kojem sam rekao da bih voleo da dođem u veliki klub kao što je Partizan. Menadžeri su prošle sezone odlučili da, umesto u Partizan, ipak odem u Kairat. Sada sam ja bio taj odlučivao i izabrao sam Partizan. To je klub koji uvek ima ambicije u Evropi i da stalno osvaja titule i moje se ambicije poklapaju - rekao je Tavamba na predstavljanju, kome je prisustvovao i sprotski direktor Ivica Iliev, prenosi Mondo.

Tavamba je takođe otkrio zbog čega na dresu nosi broj koji nije tipičan za napadača - broj tri.

- Jedini veliki dres koji je bio za mene je sa brojem tri. Sve u životu radim tako što izbrojim jedan, dva, tri - kreni - objasnio je.

Kamerunac je drugo pojačanje Partizana koji je nedavno u profesionalca proizveo i Strahinju Bošnjaka.

(Telegraf.rs)