Slavile su diplomirane sportske legende! Glamurozna svečanost povodom 15 godina Fakulteta za menadžment u sportu (FOTO) (VIDEO)

"Naši studenti, naša snaga" - slogan je fakulteta koji je obeležio važan datum

Pre 15 godina je sa velikim entuzijazmom osnovan prvi zvanično priznati program za školovanje sportskih menadžera na ovim prostorima, a i šire. Kroz studentske klupe prošli su naši najuspešniji sportisti, koji su želeli da unaprede svoje znanje i ponude još podviga i uspeha van terena.

To su prepoznali mnogi - od Aleksandra Šapića, prvog diplomiranog studenta na Fakultetu za sportski menadžment ALFA BK Univerziteta, pa do Bogdana Bogdanovića, koji uz zavidnu karijeru u reprezentaciji i Fenerbahčeu ulaže u sebe kao student.

Zato je važna godišnjica i tačka u postojanju fakulteta propisno obeležena svečanošću u "Vili Jelena", kojoj su prisustvovali Dejan Tomašević, Slavko Gak, Aleksandar Šoštar, Dane Korica i mnogi drugi.

- Školovanje sportskih stručnjaka za nas je daleko više od proste poslovne aktivnosti i zato smo do danas materijalno pomogli više studenata, što zbog njihovog materijalnog statusa, što zbog zasluga koje imaju za razvoj i afirmaciju srpskog sporta. Ovde ne možemo a da ne istaknemo stipendiranje naših zlatnih orlića, igrača koji su pokazali da imamo fudbalere sposobne da u svojoj uzrasnoj kategoriji budu najbolji na svetu. I o svim našim studentima brinemo kao o porodici. U stalnom smo kontaktu, pratimo njihov razvoj i napredovanje i tu smo da im pomognemo kada oni za to osete potrebu - rekao je za Telegraf dekan fakulteta, prof. dr Dragan Životić.

- Kvalitet program, profesora, ali i mogućnost da budu kolege sa najboljim sportistima sveta, bio je motiv da su u rad Fakulteta uključe i brojni studenti sa željom da postanu diplomirani sportski menadžeri. Ovaj modus operandi se konstantno unapređuje i sa uspehom proteže kroz svih minulih 15 godina rada - priča Životić, inače višestruki atletski šampion.

"Naši studenti, naša snaga," jedan je od slogana fakulteta. O kvalitetu ponuđenog programa govori i činjenica da su se za uključenje u školovanje prijavili brojni vrhunski sportisti, već dokazani i afirmisani na međunarodnom planu, kao naprimer Aleksandar Šapić, zvanično najbolji vaterpolista sveta, Janko Tipsarević, tada najbolji mladi teniser sveta, Danilo Ikodinović, poznati vaterpolista svetskog glasa, Nađa Higl, svetska prvakinja u plivanju, Vlada Vujasinović, jedan od najboljih igrača sveta i mnogi drugi.

- Kao potvrdu kvaliteta treba istaći i činjenicu da smo bili prva privatna visokoškolska ustanova, koja je pored akademskih studija dobila akreditaciju za programe poslediplomskih i doktorskih studija, čime se zaokružio proces formiranja najkvalitetnijeg menadžerskog kadra u sportu - rekao je Životić.

Osim studijskih programa, Fakultet za menadžment u sportu je pokrenuo:

* Međunarodna naučna konferencija na godišnjem nivou; do sada više od hiljadu učesnika koji su prezentovali rezultate svojih istraživanja, od čega preko 100 najeminentnijih svetskih stručnjaka i naučnika;

* Časopis "Menadžment u sportu"; jedina stručna periodika ove vrste namenjene specifično problematici sportskog menadžmenta u zemlji;

* Stručne tribine pod nazivom "Sport, obrazovanje, duhovnost".

- Svaki lanac je jak koliko je jaka njegova najslabija karika. Zato se stalno preispitujemo i tražimo slabosti koje moramo da ispravimo. Nasuprot tome, Fakultet kao jednu od jačih karika, u koju uvek možemo da se pouzdamo, ima svoj menadžment i službe koje uspevaju da se izbore da profesorskom rasejanošću, pa koji to profesor nije rasejan, ali i sa studentskom, često prekomernom i neobuzdanom energijom, bez koje studenti ne bi bilo to što jesu - poručio je prof. dr Dragan Životić.

Poslušajte i njegov govor na svečanosti povodom 15 godina postojanja fakulteta.

Pogledajte i ostale fotografije.

(Telegraf.rs)