Trapatoni besan zbog gola Hrvatske iz ofsajda

- Kod drugog pogotka je bio ofsajd metar ili dva i sudije su to videle - poručio je selektor Irske, Đovani Trapatoni

Irci su porazom od Hrvatske sve šanse za plasman u četvrtfinale Eura na minimum, a sa ovakvim rezultatom ne mogu lako da se pomire jer su besni na sudije zbog drugog gola Hrvata koji je postignut iz ofsajd pozicije.

- Izuzetno je teško razmišljati šta se dogodilo jer smo primili gol odmah u drugom minutu. Ne znam šta se dogodilo. Tako smo protivniku dali psihološku prednost, a onda izgubili bitku na sredini terena. Kod drugog pogotka je bio ofsajd metar ili dva. Sudije su to videle. Posle toga nismo imali šanse da se vratimo u utakmicu - rekao je selektor Irske, Đovani Trapatoni.

Prekaljeni italijanski strateg smatra da su njegovi puleni prerano psihički pali, ali se nada da mogu da odreaguju na pravi način protiv Italijana i Španaca.

- U nastavku smo pokušali da damo gol, ali nismo uspeli. Sada moramo da se pripremimo za sledeću utakmicu jer Italija i Španija imaju po bod. Moramo da verujemo u sebe i vidimo zašto smo toliko psihički napeti. Izgubili smo samopouzdanje kad smo primili gol. Moramo da se naučimo da se nosimo sa takvim situacijama - kategoričan je Trapatoni.