Impresivna statistika zbog koje je Teodosić MVP prvi put posle čak šest godina! (VIDEO)

Dominacija srpskog kapitena na početku nove sezone

Kapiten reprezentacije Srbije i košarkaš moskovskog CSKA Miloš Teodosić najkorisniji je igrač Evrolige u oktobru, što mu je prvo tako priznanje od 2010. godine.

Teodosićeva statistka je impresivna: u proseku je beležio 14.3 poena, lider je po broju asistencija (9.5), a izgubio je svega devet lopti za ceo mesec. Postigao je deset trojki, a nepogrešiv je bio sa penala (11/11).

- Čak se ni ne sećam kada sam poslednji put bio, možda dok sam bio u Olimpijakosu? Mislim da je tada bilo. MVP meseca je lepa nagrada za svakog igrača, ali je ujedno i motivacija da se nastavi sa dobrim partijama, da biste dokazali da ste priznanje zaista i zaslužili - rekao je Teo za sajt Evrolige.

Na Top 10 listi najboljih asistencija čak četiri su delo našeg kapitena. Uz konstataciju da su dve viđene na meču sa Uniksom možda i najbolje ikada viđene u Evroligi, upućeno mu je pitanje da li on te specifične paseve vežba ili "mu idu prirodno".

- Verujem da je to sve prirodno, usudiću se da to kažem. Naravno, morate da vežbate dodavanja kada ste mlađi, ali sada baš i nemate vremena da samo to vežbate na treninzima, tako da je sve to prirodno - objasnio je Teodosić.

CSKA je u oktobru pobedio Galatasaraj (109:85), Panatinaikos (81:77), Anadolu Efes (93:87) i Uniks (98:80) i sa maksimalnim učinkom, zajedno sa Fenerbahčeom, drži prvo mesto na tabeli Evrolige.

(Telegraf.rs)