POTPUNO LUDILO U F1: Fetel ostao bez podijuma, vrištao na tim preko radija, kažnjen i Ferštapen! (VIDEO)

Potpuno se promenio plasman na trećem, četvrtom i petom mestu trke za Veliku nagradu Meksika

Britanski automobilista Luis Hamilton pobedio je u trci Formule 1 za Veliku nagradu Meksika i ostao u trci za šampionskom titulom.

Vozač Mercedesa je do 51. pobede u karijeri, osme u sezoni, a druge uzastopne, došao u vremenu 1:40.31,402 i za drugoplasiranim, klupskim kolegom Nemcem Nikom Rozbergom, smanjio zaostatak na 19 bodova, dve trke pre kraja.

Međutim, najviše će se pričati o tome kako je trećeplasirani Sebastijan Fetel iz Ferarija izgubio mesto na podijumu, zbog čega je i psovao svoj tim preko radija.

- Imam poruku za Čarlija, recite mu da od***e - besneo je Nemac.

Zbog načina na koji je se branio od Danijela Rikarda, Fetel je naknadno kažnjen sa deset sekundi i zauzeo je peto mesto.

Odmah posle trke je kaznu od pet sekundi dobio mladi Maks Ferštapen zbog izletanja sa staze.

Sve to znači da je treće mesto pripalo Rikardu, dok je Ferštapen četvrti, a Fetel peti.

Rikardo je osigurao treće mesto sa 239 bodova u generalnom plasmanu ispred Mercedesovog dvojca (Rozberg 349 bodova, Hamilton 330). U konkurenciji konstruktora Mercedes je već obezbedio titulu i ubedljivo vodi sa 679 bodova, ispred Red Bula, koji je sakupio 422.

Pretposlednja trka u sezoni voziće se 13. novembra na stazi Interlagos, za Veliku nagradu Brazila, a finale je u Abu Dabiju 27. novembra.

(Telegraf.rs/Tanjug)