Novak: Jedva čekam duel sa Nadalom

Kišni oblaci iznad Pariza opasno prete da finale "pomere" za ponedeljak, a finale Rolan Garosa poslednji put u nedelju nije održano 1973. godine

Foto: Tanjug/AP

Najbolji teniser sveta Novak Ðoković izjavio je danas da se oseća sjajno i da jedva čeka finale Rolan Garosa protiv Španca Rafaela Nadala.

- Osećam se sjajno, uzbuđen sam zbog prvog fianal na Rolan Garosu. Dobiti tri gren slema zaredom je neverovatan osećaj, imam priliku da dođem do četvrtog. To je najveći mogući izazov, jer je i protivnik jak, ali znam da nemam šta da izgubim - rekao je Ðoković gostujući na televiziji Eurosport.

On je dodao da je protiv Švajcarca Rodžera Federera odigrao najbolji meč na ovom turniru i da mu je to podiglo samopuzdanje pred meč sa Nadalom.

- Šljaka je podloga gde se Nadal sjajno snalazi, ali jedva čekam duel. On sjajno vraća lopte, čak i iz nemogućih situacija. Ranije nisam uspevao da ga pobedim u Parizu, ali sve je moguće kada je finale u pitanju.

Novak je dodao da ga dueli sa Federerom i Nadalom teraju da pruži svoj maksimum.

- Kad igram protiv Federera ili Nadala, pokušavam da budem fokusiran na svaki poen i oni me teraju da budem maksimalno koncentrisni od prvog do poslednjeg poena - zaključio je Ðoković.

Iako Đoković najavljuje da "jedva čeka meč", oblaci iznad Pariza mogu da "odluče" da se finale ni ne odigra u nedelju. Ukoliko bude kiše, meč će se igrati u ponedeljak.

- U nedelju bi mogla da pada kiša od jutra do popodneva prema trenutnoj prognozi. Zasad sve ostaje prema rasporedu, finale je u 15 časova. Ipak, spremni smo i za mogućnost premeštanja meča u ponedeljak, koji bi na programu bio u ranim popodnevnim satima - izjavio je direktor Rolan Garosa Žilber Isern.

Poslednji put finale Rolan Garosa nije održano u nedelju 1973. godine, kada se zbog kiše turnir završio tek u utorak.

(Telegraf.rs)