Trenersko čudo od 29 godina: Mini Murinjo vodi Hofenhajm u vrh nemačkog fudbala!

Zapamtite ovo ime: Julijan Nagelsman

Fudbaleri Hofenhajma probili su se na treće mesto Bundeslige i uz Lajpcig su najprijatnije iznenađenje sezone, a sve to zaslugom trenerskog čuda Julijana Nagelsmana, momka koji ima samo 29 godina (rođen 1987)!

>>> Lajpcig baš hoće da bude šampion, ali je Bajern goleadom ostao na vrhu Bundeslige!

Naglesmanov tim je u 9. kolu Budneslige savladao Hertu 1:0, što je timu iz regije Baden-Virtenberg bila peta uzastopna pobeda kojom je preuzeo treću poziciju, odmah iza Bajerna i Lajpciga.

Strelac odlučujućeg gola u nedelju popodne na stadionu "Rajn-Nekar Arena" bio je Niklas Sule u 31. minutu.

Naravno, Hofenhajm ne bi u ovom trenutku bio tu gde jeste, da nije Nagelsmana koji je prethodne sezone najpre sačuvao ekipu u ligi (bila četvrta otpozadi), a ove pravi sjajne rezultate i vodi je ka vrhu nemačkog fudbala.

Podsetimo, Hofenhajm je, uz Lajpcig i Bajern, i dalje bez poraza ove sezone.

O Nagelsmanu se, manje-više, sve zna.

Trenerski zanat učio je kod aktuelnog trenera Dortmunda Tomasa Tuhela u Augzburgu, potom je postao asistent u Hofenhajmu od sezone 2012/2013, sve do 27. oktobra 2015. godine kada je preuzeo rukovođenje ekipom i tako postao najmlađi trener bundesligaša u istoriji nemačke lige.

Na klupi Hofenhajma nasledio je Huba Stevensa.

Nagelsmana je svojevremeno bivši golman Verdera, danas profesionalni rvač Tim Vize, nazvao "mini-Murinjo". Ako Nagelsman nastavi ovako, lako bi mogao da dostigne slavu poznatog Portugalca.

(Telegraf.rs)