SKANDAL! Zvezda Barse odala počast Aliji Izetbegoviću, a Srbe nazvala neprijateljima! (FOTO)

Arda Turan imao prilično neprimerenu poruku u kojoj je istakao da se divi lideru bosanskih Muslimana za vreme rata devedesetih

Fudbaler Barselone i reprezentativac Turske, Arda Turan, napisao je skandaloznu poruku na svom profilu na Instagramu u kome je faktički srpski narod iz Bosne nazvao neprijateljskim, a uz to je odao počast Aliji Izetbegoviću.

Lider bosanskih muslimana je na današnji dan pre 13 godina preminuo, a as Barse je imao poruku za njega na društvenim mrežama i istakao je koliko mu se divi. Osim što je iskazao poštovanje čoveku koji je jedan od odgovornih za rat i smrt mnogih tokom sukoba u Bosni i Hercegovini.

>>> Starog su brzo oterali, ali Barselona sada želi ''novog'' Ibrahimovića! Međutim, hoće ga i Klop (VIDEO)

Protiv njega je podignuta i optužnica međunarodnog tribunala za ratne zločine u Hagu, ali zbog njegove smrti do suđenja nikada nije došlo.

Ardina poruka je sama po sebi prilično neprimerena, jer osim što drugu stranu, a jasno je da su to Srbi, naziva ''njihovim neprijateljima'' i da nikada neće zaboraviti ''šta su uradili''.

- Nećemo biti osvetoljubivi, ali nikada nećemo zaboraviti šta je urađeno. I sve reči naših neprijatelja što smo se setili, kada završite će biti tišina onih koji nam nisu prijatelji. Mi umiremo, ali oni ne pobeđuju. Bog te blagoslovio, uz dužno poštovanje - napisao je Arda Turan.

(Telegraf.rs)