TO SMO ČEKALI: Novak razbio Federera za prvo finale Rolan Garosa!

Srpski teniser ubedljiv protiv Švajcarca u tri seta (6:4, 7:5, 6:3), u nedelju spektakl sa Rafaelom Nadalom

Nema reprize iz 2011. godine. Najbolji teniser sveta Novak Đoković pobedio je trećeg nosioca Rodžera Federera u tri seta u polufinalu Rolan Garosa( 6:4, 7:5, 6:3).

Đoković je, lakše nego protiv Andreasa Sepija i Žo-Vilfreda Conge, zabeležio 12. pobedu nad Švajcarcem u njihovom 26. međusobnom duelu, a plasman u finale doneo mu je novih 480 bodova na ATP listi.

Ubedljivije nego ikad na Gren slemu, Novak je savladao Federera u tri seta i stigao do svog prvog finala na Rolan Garosu! Trudio se Federer, pravio brejkove i bio agresivan, ali je Đoković na sve imao odgovor. Iako je ceo "Filip Šatrije" zdušno bodrio Federera, dobrim servisima i preciznim udarcima terao je Đoković Švajcarca da pravi brojne greške (ukupno 46 neiznuđenih), koje su ga na kraju koštale finala. Umesto njega, prvi put u finalu Rolan Garosa igraće Novak Đoković i Rafael Nadal. Španac je prethodno ekspresno pobedio sunarodnika Davida Ferera.

Još samo jedan korak deli Đokovića od zacrtanog cilja ove godine, a to je da vlada francuskom šljakom.

TOK MEČA

Novak je prvi set osvojio posle 34 minuta i drugog brejka, iako je Federer prvi oduzeo servis.

Švajcarac je zapretio i pri rezultatu 2:1 kada je imao dve brejk lopte, ali je Novak uspeo da ih spasi.

Federer je nastavio se agresivnošću, ali je već u narednom gemu počeo da greši pa je Đoković odmah uzvratio ribrejkom.

Švajcarac je ređao greške i slao lopte u mrežu, dok je Novak naredna svoja dva servis gema "uzimao sa nulom". Nervoza je uhvatila Federera u gemu u kom je servirao za ostanak u prvom setu, pa je olakšao da pored Novakovog imena piše 1:0.

Drugi set je otvoren ekspresnim vođstvom Federera od 3:0, koji je osvojio uzastopno devet poena. Uloge su se promenile, jer je Đoković sve više grešio, a Federer je dosta sigurnije slao neugodne lopte Novaku.

Delovalo je kao da je Novak ošamućen, ali je uspeo da opet iznenadi Federera i bez izgubljenog poena vrati brejk i smanji vođstvo Švajcarca na 3:1. Đoković je potom stigao do izjednačenja, ali je Federer servisom sprečio da mu Srbin opet oduzme servis.