Kik bokseri Srbije spremni da pokore Evropu! (VIDEO)

Srpski kik boseri spremaju su na Tari za nastup na Evropskom prvenstvu u Mariboru, gde idu u pohod na nove medalje

U miru i tišini, daleko od očiju javnosti, kik boks reprezentacija Srbije se priprema za EP koje je na programu od 22. do 30.oktobra u Mariboru.

>>> SRBIN JE ŠAMPION EVROPE: Brutalnim nokautom umalo izbacio protivnika iz ringa! (VIDEO)

Recept za uspeh ne menjaju, nema potrebe za tim. Baza stara-planina Tara. I tako već 20 godina, dva puta godišnje.

- Ne znam da li je to recept, ali je činjenica. Nije hotel ni sa tri ni sa dve zvezdice, ali smo jako zadovoljni. Vrlo skromno i vrlo uspešno. Imamo dve hale u kojoj treniramo, a pripreme smo počeli 5. oktobra - rekao je Pelević na konferenciji za medije.

>>> Rade je najmlađi K1 borac, a već izbija zube protivnicima (VIDEO)

Na pripremama se trenutno nalazi 25 takmičara, sedam trenera i dva gosta iz Republike Srpske i Slovenije.

- Njihovi treneri su nas zamolili da rade s nama, iako će nam biti protivnici na EP. Poštuju srpsku školu kik boksa koja je najbolja medju državama bivše Jugoslavije - jasan je bio Pelević koji je istakao veliku važnost ovog šampionata:

-Nema sumje da će biti najteže, jer svi žele da se kvalifikuju za Svetske igre naredne godine u Poljskoj. Podsetimo, kik boks će prvi put biti na Svetskim igrama što je velika stvar.

Selektor Nebojša Milošević je istakao cilj pred EP i pojasnio ko će ici u Sloveniju.

Od 25 takmičara ćemo voditi 22. U disciplini K 1 ići će ih deset, u disciplini lou kik 12...Biće i pet devojaka - rekao je Milošević i dodao:

- Jako dobri uslovi. Jako dobra atmosfera, pobednička. Nadam se da ćemo ponoviti rezultat sa prethodnog EP. Lakše je osvojiti medalju nego odbraniti, ali ja verujem da će moj tim ponoviti prošlogodišnji uspeh.

A za uspeg je potreban i novac kog, doduše, nema u dovoljnim količinama.

-Imamo punu podršku ministarstva sporta, ali nam ne mogu mnogo pomoći ove godine. Kao što znate, ove godine su bile OI i Paraolimpijske igre. Dosta novca je utrošeno za pripreme, takmičenje, ali i nagrade. Međutim, mi smatramo da su zaslužili te nagrade. Nama je puno srce zbog njihovih rezultata - rekao je Pelević i nastavio:

- Dobili smo pohvalu od Ministarstva sporta da smo jedan od najpoštenijih saveza Srbije. Lepo je biti predsednik saveza, ali i teško i problematično. A sve zbog tih prokletih finansija. Ove godine smo morali da podignemo lični kredit za takmičenje.

Ali, ukratko... zadovoljan sam tretmanom drzave!

Nedugo posle konferencije kik boks reprezentacija odrzala je i trening koji je bio otvoren za medije. Telegraf je bio na licu mesta:

(M. Marić)