SOS kanal isključen iz ponude SBB-a

Najpoznatiji sportski TV kanal u Srbiji pred povlačenjem iz ponude kablovskog operatera

Kablovski operater SBB doneo je odluku da od 12. oktobra povuče iz svoje ponude SOS kanal.

Udruženje sportskih novinara Srbije reagovalo je tim povodom i otvorenim pismom se obratilo upravi kompanije.

Svi gledaoci koji imaju ugovore sa SBB ubuduće će biti uskraćeni za gledanje domaćeg sporta, jer u mreži ovog operatora koji pokriva više od 60 odsto teritorije Srbije nema ni jednog domaćeg sportskog kanala - TV Arene i SOS kanala.

U pismu se ističu posledice postupka.

"Kontaktirali smo REM i dobili informaciju da je SOS kanal najzastupljenija domaća televizija u kablovskim mrežama Srbije, što znači da u celoj zemlji postoji ogroman interes za ovaj kanal. Od naših kolega širom Srbije imamo saznanja da je SOS kanal, posebno u manjim mestima i ruralnim sredinama, najzastupljeniji izvor informacija iz domaćeg sporta, posebno u sveri takozvanih 'malih sportova'.

U državi, čiji je najpoznatiji brend sport, u kojoj su sportisti najbolji ambasadori, SOS kanal, kao autentična srpska sportska televizija, u svojoj tradiciji dugoj dve decenije, dao je ogroman doprinos afirmaciji srpskog sporta i srpskih sportista.

Ova televizija, posebnu pažnju posvećuje amaterskom sportu, malim klubovima, sportistima-invalidima, deci...Njihove akcije: “Droga je smrt, bavite se sportom,” “Trojkom protiv droge”, “Dođite na stadion, ne navijajte iz fotelje”, “Liga budućih šampiona”... poznate su na teritoriji celog regiona.

Na Vašoj SBB platformi nalaze se uglavnom sportski kanali na kojima je zastupljen samo strani sport, pa bi ukidanje SOS kanala bio žestok udarac domaćem sportu.

Udruženje sportskih novinara Srbije smatra da je obaveza SBB (kao najvećeg  provajdera u Srbiji), da omogući iste uslove svim televizijama, da ni na koji način ne diskriminiše bilo koga, a isključenje SOS kanala svakako bi bio diskriminišući postupak," poručuju se iz USNS, odakle ujedno tvrde da se slične rekacije očekuju i od Sportskog saveza Srbije, Olimpijskog  komiteta, svih granskih saveza, sportskih društava i klubova.

(Telegraf.rs)