PODVIG JUNAKA: Maestralni Đoković spasio četiri meč lopte protiv Conge i otišao u polufinale

Najbolji teniser sveta pobedio francusku uzdanicu u četvrtfinalu Rolan Garosa 6:1, 5:7, 5:7, 7:6 (8:6), 6:1, sledeći rival švajcarski as Federer

Izgledalo je da će biti razvejane nade najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića o trijumfu na jedinom turniru za grend slem na kojem nije trijumfovao. Išao je Nole po ivici poraza u četvrtfinalu Rolan Garosa protiv razgoropađenog domaćeg igrača Žoa Vilfrida Conge, koga je oduvao s pariske šljake u prvom setu, borio se sa sobom, crpeo poslednje atome snage u rukama i nogama, spasio četiri meč lopte u četvrtom setu i na kraju načinio još jedan podvig svoje blistave karijere.

Bespoštedni junak svetskog sporta pobedio je Congu sa 6:1, 5:7, 5:7, 7:6 (8:6), 6:1. Za nastavak puta ka „Novak slemu“, mogućnošću da postane tek prvi teniser posle 1969. koji osvaja trofeje na četiri uzastopna grend slem takmičenja, sastaće se sa svojim velikim suparnikom Rodžerom Federerom.

Fedeks je načinio potpuni preokret protiv Argentinca Huana Martina del Potra, kome su pripala prva dva seta, ali je švajcarski as možda baš u tom meču naplatio gorčinu poraza protiv Đokovića u polufinalu US Opena prošle godine, kada je on vodio s 2:0 u setovima, a zatim imao i dve meč lopte za ulazak u finale. Federer – Del Potro 3:6, 6:7 (4:7), 6:2, 6:0, 6:3.